Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Pian tulokset tulevat, jaiks!

Moikka taas pitkän tauon jälkeen! :) Mä oon ollut ihan pyörityksessä kesätyön tiimoilta, on vaikeaa ja hassua tottua 8-16 työrytmiin. Päivät soljuvat ihan vauhdilla ohi töissä ja jännästi sitä puuhaa riittää vielä kotonakin. Työ on ollut tosi mukavaa, vaikka välillä joutuu lukemaan tosi rankkojakin juttuja niistä tuomioista. Onneksi superkivat työkaverit ja todella musta huumori jaksavat naurattaa ja piristää!

En ole tosiaan ehtinyt nyt kummemmin kirjoitella töiden vuoksi ja psykarintamalla on kesällä aika hiljaista. Gradu etenee tuskastuttavan hitaasti, mutta ajattelin rohkaistua ja lähettää näillä näppäimillä ekan version tuloksista (ja jälleen muutaman virheilmoituksen analyysien yhteydestä) ohjaajille! Tulokset mulla on periaatteessa ollut valmiina koko kevään, mutta en oo uskaltautunut kirjoittaa niistä mitään, koska englanniksi kirjoittaminen pelottaa. Pakko nyt kuitenkin naputella siihen näytölle edes jotain, kun jännästi se teksti ei kirjoita itseään sillä välin, kun oon töissä. Anyway, kuukauden päästä olisi erityispedagogiikan syrjäytymis-kurssin tentti, toivottavasti saan jostain välistä revittyä lukuaikaa itselleni. Järjestörintamalla on myös melkoinen radiohiljaisuus, mutta projektit etenevät kuitenkin mukavan tuntuisesti myös kesän aikana. :)

No, te ootte varmasti aika täpinöissänne jo odottelemassa tuloksia. Muakin alkaa hiljalleen kutkuttamaan tämä odotus ja jänskättää, että ketä kaikkia uusia naamoja tulee psykalle syksyllä. :) Ajattelinkin, että voitte tän postauksen kommentteihin purkaa vähän fiiliksiä tulosten odottelusta! Teen sitten torstaina/perjantaina erikseen postauksen, johon voi tulla huutelemaan, millaiset tulokset itse sai. Sana on vapaa siis!

Jännitysterkuin,
Embe


15 kommenttia:

 1. Järkihän tässä lähtee!! T: "Opiskelijavalinta on kesken."

  VastaaPoista
 2. Sekoamispisteessä täälläkin :D aika kuluu koko ajan hitaammin...

  VastaaPoista
 3. Mulla on tosi ristiriitaiset fiilikset tuloksien julkaisemisesta... Koe meni mielestäni melko hyvin, mutta tiedän ettei se 'melko hyvä' ole todennäköisesti tarpeeksi. Jotenkin ärsyttää ja masentaa jo valmiiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilaan sua! Mustakin tuntu kokeen jälkeen että meni todella hyvin ja ainakin Turkuun napsahtaisi kutsu. Vaan kutsua ei kuulunut ja tekemättömät tehtävät ja virheet palasivat mieleen. Hirvee ahdistus päällä ku oon aika varma hylsystä, mutta silti jaksaa salaa toivoa opiskelupaikkaa...

   Poista
 4. Paska en jaksa enää oottaa. Mua pelottaa menn kattoo onks sinne tullut vastauksia :/

  VastaaPoista
 5. Muaki jännittää tosi paljon, ja kaiken lisäksi Opintopolkuun ei enää päässy ees kirjautuun ku siellä luki että viimeisiä tuloksia valmistellaan. Nyt ei voi siis käyä viien minuutin välein tarkistamassa... :D

  VastaaPoista
 6. Oliskohan Embellä (tai jollain muulla) minkäänlaista tietoa tai arvausta siitä, että mitä Helsingin psykan haulle tulee mahdollisesti tapahtumaan psykan lääkikseen siirtymisen myötä? Pysyyköhän valintakoevaatimukset samana? Pitääköhän nyt sitten kytätä käyttäytymistieteellisen vai lääkiksen hakuoppaan ilmestymistä syksyllä? Olen täysin asennoitunut jo uuteen hakukierrokseen, niin tälläiset kysymykset pyörii jo mielessä :D

  Tsemppiä kaikille tuloksien odotteluun!

  Ja Embelle kiitos tästä blogista: blogista on saanut paljon hyödyllisiä käytännön vinkkejä ja konkreettista apua pääsykokeisiin valmistumiseen. Täällä voi käydä aina epätoivon hetkellä hakemassa uskoa siihen, että psykaan pääseminen on mahdollista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, psykan haku pysyy erillisenä lääkiksen hausta. :) Kiva kuulla, etä blogista on ollut apua! ^.^

   Poista
 7. Ainakin Lääkärilehden mukaan pääsykoe säilyisi psykalla erillisenä. :)

  Valtava kiitos minultakin Embelle, en olis näissä yksinäisissä pääsykoepuurtamisissa edenny läheskään näin pitkälle ilman näitä huippuja vinkkejä ja kannustusta!

  VastaaPoista
 8. Ootteko muuten huomanneet, että ainakin Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisen sivulle on tullut kokeen oikeat vastaukset ja pisteet...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa niitä, mutta tietenkään kaikkia omia vastauksia ei voi muistaa.. tää ei kyllä helpottanut jännitystä yhtään. Ei mitään hajua, kuinka tässä käy! Apuaa! Kohtahan se onneksi selviää, vielä voi toivoa parasta ;O)

   Poista
 9. Valtsikan tilastotieteen pisteet (ei varsinaiset tulokset) on julkaistu, ja tästä kaaviosta ainakin kuvittelen tulkitsevani, että pääsin sinne = psykalle siis en.

  VastaaPoista
 10. Sattuuko kellään olemaan tietoa, kuinka paljon sivuaineopiskelijoita psykologiaan otetaan tasokokeella? Entä paljonko on hakijoita? Jokin ikivanha tieto netistä löytyy, että vuosittain olisi noin 200 sivuaineopiskelijaa, mutta aika monihan saa sivuaineoikeuden automaattisesti, kun on sellainen pääaine. En ainakaan itse löydä tasokokeesta mitään tilastoa netistä.

  VastaaPoista
 11. Heij, tää kysymys ei nyt liity tähän postaukseen, ja on ehkä vähän tyhmä, mutta olen pohdiskellut tälläista asiaa ja olisi kiva kuulla psykologian opiskelijan mielipide :)

  Minkä verran teidän täytyy opetella ulkoa asioita? Esim. eri mielenterveyshäiriöt jne, aivojen osat, välittäjäaineet, psykan historia jne.... Oletetaanko teiltä että kaikki tuo sisältö osataan myöhempinä vuosina myös ulkomuistista vai riittääkö että ymmärtää suurinpiirtein sisällön ja osaa etsiä yksityiskohdat esim netistä niitä tarvitessa ?

  Toivottavasti sulla on ollut kiva kesäloma ja tsemppiä alkavaan syksyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mitään varsinaista kylmää ulkoaopettelua meillä ei ole, koska se on a) mahdotonta ja b) turhaa. :D Psykologia on niin valtavan laaja ala, että ei ole mahdollista muistaa jokaisen kurssin kaikkia asioita ulkoa. :) Ei ole myöskään järkevää päntätä esim. aivojen osia pikkutarkasti ulkoa, koska ne tosiaan voi tarkistaa kirjasta tai netistä. Sen sijaan sellainen kokonaisvaltainen käsitys psykologian eri osa-alueista on tärkeä hallita, koska silloin ymmärtää myös paremmin oman tietonsa rajallisuuden ja mistä tietoa voi etsiä lisää. :) Ylipäätään yliopistossa ei harrasteta ehkä peruskoulusta ja jopa lukiosta tuttua ulkoa opettelua ja "pänttäämistä". :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)