Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Oikeus- ja kriminaalipsykologian luento lukiolaisille

Heippa! Olen menossa pitämään osallistavaa luentoa lukiolaisille "rikollisuuden psykologiasta" kuun lopussa. Asiasta sovittiin melkein vuosi sitten ja nyt päivämäärä lähestyy kovaa vauhtia. :D Ajattelinkin siis kysellä teiltä, rakkaat lukijat, että mitä te haluaisitte tietää oikeus- ja kriminaalipsykologiasta? Erityisesti lukiolaisten (miksei muidenkin) ajatukset ja toiveet kiinnostavat. :) Mullahan riittäisi intoa ja (toivottavasti) asiaakin paasata vaikka mistä, mutta jotenkin käsiteltäviä asioita pitäisi rajata. Laittakaa siis ihmeessä kommenttia jos tulee jotain juttuja mieleen!

Tosi jännittävää kyllä mennä pitämään ekaa "luentoa" ikinä. :D Tällä hetkellä ilmoittautuneita on 60, jaiks! Ajattelin tehdä luennosta niin osallistavan kuin mahdollista ja viedä sinne näytille esim. oikeuspsykaa käsitteleviä kirjoja. Myös jotain keskustelutehtäviä ja muita yritän keksiä.

Nyt täytyy kuitenkin palata takaisin Monimuuttujamenetelmien pariin, jotta saan tentin kunnialla pois alta ennen seuraavia kursseja ja projekteja. Kivaa hiljalleen alkavaa kevättä kaikille! ^.^


Innostusterkuin,
Embe

2 kommenttia:

  1. Mikä on tällä hetkellä hallitseva teoria/ mihin tutkimustulokset viittaavat esim. siinä, mikä saa ihmisen tekemään henkirikoksen ym. vakavia rikoksia? Vilkaisin joskus kriminaalipsykologian kirjaa ja siellä kerrottiin lapsensa murhanneista äideistä, mutta asiaa ei muistaakseni pyritty selittämään. Varmaan kiinnostaisi myös, mitkä ovat tämän hetken rikollisten hoito/kuntoutuskäytännöt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos paljon kommentista! :) Ainakin tuohon henki-/väkivaltarikospuoleen tulee keskityttyä, kun siitä on itsellä tietoa ja sitä on tutkittu tosi paljon. :)

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)