Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Viime aikojen kuulumisia ja tulevia juttuja

Moikka! Siitä on melkein laittoman kauan, kun viimeksi kirjoittelin. Kesä on ollut yllättävän kiireinen ja nyt vähän stressaa, että miten saan aikataulut sovitettua kaikkiin menoihin (voisin toki aloittaa siitä, etten syö aamupalaa kahta tuntia). Ajattelin nyt kuitenkin vähän kertoa, että missä mennään. Sitten viime postauksen ja Spolympialaisten oon vihdoinkin ehtinyt nähdä kavereita aika paljon, käynyt isillä ja puoliskon vanhemmilla, tavannut paria proffaa ja saksalaista psykan tohtoria työkuvioiden puolesta, kokoustanut työ- ja järjestötoiminta-asioissa, ollut yhteydessä fukseihin, lomaillut Lissabonissa neljä päivää, ollut taas kokouksissa ja motivointiviikonlopussa. Välissä oon yrittänyt parhaani mukaan tehdä töitä ja aloitella alkutentteihin lukemista (gradu ei ole edistynyt). Pieni kesälomani Portugalissa tuli todellakin tarpeeseen, mutta olisin kyllä viihtynyt siellä pidempäänkin. :D

Nyt päälimmäisenä mielessä on perjantaina alkavat fuksitapahtumat ja tuutorointi. Tällä viikolla ollaan ahkerasti hiottu tapahtumia ja juteltu niistä. Tuutoritapaamisten lomassa tosiaan on pari kokousta ja töitä. Jännittää kyllä fuksimeiningit kovasti, mutta onneksi ne alkavat kohta ja ehkä asiat sujuvat sitten omalla painollaan. :) Elokuun loppu ja syyskuun eka viikko menevätkin siis aikalailla fuksien orientoimisella yliopistoelämään. Odotan kyllä tätä innolla, koska näissä tapahtumissa saan varmasti stressaavat työ- ja opiskeluasiat pois mielestä! Mulla on todella paha tapa märehtiä näitä juttuja myös "vapaa-ajalla" ja vapaa-ajan ja työn erottaminen on mulle tosi vaikeeta. Oon varmaan kertonut tästä aikaisemminkin, mutta varsinkin nyt kesän aikana se on korostunut. Onneksi mulla jatkuu työsoppari kuitenkin vuoden loppuun asti ja mulla on (semi)selkeä visio siitä, miten töiden kanssa edistyn. Ainoa ongelma on se, että mulla on hirveesti kysymyksiä siitä datasta ja osa niistä on koodattu ihan miten sattuu, joten on välillä tosi haastavaa koittaa selittää niitä ongelmia englanniksi ja en voi mitenkään olettaa, että ne tutkijat muistaisivat jokaisen muuttujan joltain kymmenen vuoden ajalta. Haluan kuitenkin tehdä tarkkaa työtä ja haluan, että se data on täydellinen, kun saan sen valmiiksi. Onneksi mun opettaja sanoi, että kannattaa käyttää siihen ihan niin paljon aikaa kuin itse tarvii. Eikä kukaan oo ainakaan sanonut mulle, että olisin ollut liian hidas tai jotain! Toivottavasti saan pian vastauksia niihin kysymyksiin, jotta pääsen hommassa taas seuraavaan askeleen eteenpäin. Menipäs avautumiseksi. :D

Syksyllä oon taas harkkaryhmäohjaajana parilla tilaston kurssilla, mutta työtunteja on huomattavasti vähemmän kuin viimeksi, koska kurssin rakenne on muuttunut mulle vähän hämmentäväksi. Pitää varmaan tavata sitä opettajaa ja jutella niistä kuvioista vielä tarkemmin. Varsinaisia omia kursseja mulla on syksylle vain kolme, jos pääsen kaikille toivommilleni Ammattikäytäntökursseille. Tämä on toisaalta hyvä, koska ne ovat kuulemma vaativia ja raskaita kursseja, jossa tehdään paljon hommia luentojen ulkopuolella. Varsinaisia luentoja mulla on 2-3 päivänä viikossa koko syksyn ajan yksi luento per päivä. :D Tämän lomassa toivon saavani gradun liikkeelle konkreettisesti. Joudun nyt tosissaan opettelemaan asioiden aikatauluttamista ja varsinkin gradua varten pitää oikeesti varata gradupäiviä, eikä vain ajatella, että teen sitä sitten kun ei ole muuta (koska aina on jotain muuta :D). Odotan nyt vahvistusta vielä noilta kursseilta ja harkkaryhmäohjauksesta, joten voin suunnitella syksyn meiningit paremmin.

Nyt koitan kuitenkin saada luettua pariin alkutenttiin, jotka ovat syyskuun tokalla viikolla ja töiden tekemiseen fuksisyksyn uudelleen elämiseen ohella. Pitäisi varata varmaan viikosta aina jokin aika tällaiseen vatvomiseen, koska nyt on taas parempi fiilis, kun on päässyt kirjoittamaan ajatuksia tänne blogin puolella ja omatkin suunnitelmat tuntuvat selkiytyvän vähän. Taidankin väsätä tänään jonkin to do -listan vaihteeksi. Syksyllä on myös kaikenlaisia tapahtumia tulossa, mutta kirjoitan niistä sitten erikseen! Tiedossa saattaa olla myös matka Islantiin tuutorparin kanssa marraskuussa, koska marraskuu on mulle sellainen ahdistus- ja masennuskuukausi, jolloin en saa mitään aikaan ja en jaksaisin nousta sängystä. Nyt kuitenkin tämän avautumisen tarmoittamana (onko tämä edes sana?) siivoilen vähän kämppää, kokkaan ja teen töitä ennen Uudenmaan psykologiyhdistyksen kokousta. Tsemppiä kaikille tulevaan syksyyn, mitä se sitten ikinä tuo tullessaan!


Sekalaisin fiiliksin,
Embe


Ps. Käykää kurkkaamassa myös SPOL:n blogin uusia juttuja mm. tapahtumien järjestämisestä ja mentalisaatiosta. Linkki blogiin löytyy tuosta sivupalkista.

1 kommentti:

  1. Moi! Tää on vähän ehkä off-topic kysymys, mutta kuuluuko kandi-tutkinnon opintoihin harjoittelu? Pääseekö opinnoissa näkemään työn todellisuutta luentojen lisäksi?

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)