Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 20. elokuuta 2015

Kaikille avoin tilastokurssi!

Heippa! Nyt syksyllä järjestetään ekaa kertaa kaikille avoin (yhteiskunta)tilastotieteen kurssi. Lisätietoa tästä MOOC-kurssista Helsingin avoimen yliopiston nettisivuilta. Opinnot ovat paikkakunnasta riippumattomat ja osallistumistapoja on monia. Tämä voisi olla hyvä kurssi pääsykoepuurtajille ja myös kurssin kakkososa tullaan järjestämään MOOCina. Käykää siis ihmeessä kipin kapin kurkkaamassa; kurssu alkaa jo 3.9.! Itse olen kurssilla töissä. :)

Terkuin,
Embe

15 kommenttia:

 1. Oi, pitääpä osallistua D: tuon pystyy näköjään myös ilman tenttimistä, niin ei tuu sillai hirveitä paineita, kun on jo muitakin avoimen kursseja ja kiireitä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä Embe! Onko muuten jollakulla tietoa, milloin julkaistaan psykan 2016 valintakokeen kirjat (hki-tre-tku)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni Eximian sivuilla luki, että loka-marraskuussa :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Kävin sieltä kurkkimassa ja he tosiaan arvioivat, että kirjat julkaistaan marraskuussa. Tarkkaa tietoa tuskin on vielä kellään, koska kerkesin tätä jo kysellä käyttäytymistieteellisen tiedekunnan opintoneuvonnasta ja hekään eivät osanneet vielä sanoa muuta kuin että "syksyn aikana".

   Poista
 3. Kiitos paljon vinkistä! Ihanaa ku järjestetään tuollainen mahdollisuus mistä ei tarvi stressata, et meneekö läpi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Samaan hengenvetoon utelen mielipidettä: olen jo viisikymppinen kurppa, mutta ajatus ammatinvaihdosta jaksaa kiusata. Minkäikäistä opiskelijajoukkoa psykasta löytyy ja oletko tutustunut aikuisopiskelijoihin? Pysyvätkö kärryillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ainakin tänä vuonna ikähaarukka on juuri lukiosta päässeistä viisikymppisiin. :) En siis näe iän olevan mikään este! Alanvaihtajia mahtuu joukkoon aina muutamia, joten et varmasti olisi yksin. Yhtä hyvin myös aikuisopiskelijat pysyvät kartalla opinnoissa kuin me nuoremmatkin. :) Jos psykologia siis kiinnostaa sinua niin hae ihmeessä, ikä ei ole mikään este! :)

   Poista
  2. Kiitos tsempistä! Katsotaan kuinka käy 😊

   Poista
 5. Hei! Kiitos tuhannesti vinkistä! Suunnittelen hakevani ensi kesällä Helsinkiin. Blogia selaillessa huomasin, että teillä on ollut viime vuonna käynnissä facebook-ryhmä, josta on saanut tukea tilastoon valmistautumiseen. En ole halunnut liittyä facebookiin, mutta voisin ehkä tällaista varten luoda (vale)profiilin. En ymmärrä paljoa Facebookista, mutta jos sinne liittyy ja pyytää kutsua tuohon ryhmään, niin löytyykö sieltä vielä viime kevään/vuoden juttuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moips! Ryhmästä löytyy kaikki viime kevään jutut myös, tervetuloa mukaan. :) Liittymispyynnöt tulevat suoraan mun facebookin, joten hyväksyn kaikki jösenet erikseen. :) Näin vältytään mm. roskapostilta ja moni tykkää varmaan siitä, ettei julkaisut ole kaiken kansan nähtävillä.

   Poista
  2. Moips! Ryhmästä löytyy kaikki viime kevään jutut myös, tervetuloa mukaan. :) Liittymispyynnöt tulevat suoraan mun facebookin, joten hyväksyn kaikki jösenet erikseen. :) Näin vältytään mm. roskapostilta ja moni tykkää varmaan siitä, ettei julkaisut ole kaiken kansan nähtävillä.

   Poista
 6. Kiitos, upeaa! Laitan vielä tällä viikolla pyynnön tulemaan.:)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Tiedätkö onko tilastotieteen jatkokursseista tulossa vastaavaa? Katselin, että niitä kursseja ei avoimen opetuksessa näy tällä hetkellä ollenkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä tuosta Johdatus yhteiskuntatilastotieteeseen II tulee kaikille avoin kurssi (alkaa lokakuun lopussa) ja ilmeisesti myös kolmatta MOOC-kurssia suunnitellaan keväälle (Data-analyysi). Tästä en tiedä vielä sen enempää, mutta päivitän asiasta kun kuviot selkenevät! :)

   Poista
  2. Ok, kiitos tiedoista! Ja terveisiä nyt käynnissä olevan MOOC:in tekijöille, että on ollut todella hyvin toteutettu ja mielenkiintoinen kurssi :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)