Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

lauantai 27. joulukuuta 2014

Katse kohti kevätlukukautta

Moipsansaa kaikki! :) Joulupäivät on nyt lusittu ja sainkin parin päivän ajan ladattua akkuja (vaikka saatoin sortua tekemään faktorianalyysia joulupäivänä, mutta se annettakoon anteeksi). Työkuvioista sen verran, että sain nyt kaikki tän vuoden puolella palautetut kyselylomakkeet tallennettua (649 kappaletta) ja keväällä tallentelen sitten loput 300. Lisäksi mua pyydettiin väsäämään parit komennot alustavia analyysejä varten valmiiksi, joten käyn hoitamassa ne ens viikon alussa. Ei mikään suuri urakka onneksi, väsään vain parit summamuuttujat, aikaa menee ehkä kaksi tuntia jos sitäkään. Sen jälkeen voisin suunnata ajatuksia tulevaa data-analyysia varten.

Kurssitkin taisivat mennä ihan mallilleen, aattoaamuna sain lahjaksi heti 9 opintopistettä tilille lisää. Neuropsykan tentistäkin sain nelosen ja oon tosi tyytyväinen siihen, vaikka en (taaskaan) ehtinyt lukea niin paljon kuin olisin halunnut. Tentti oli kyllä tosi helppo. Opintopistesaldo on tällä hetkellä 125, mutta siitä uupuu vielä ainakin Varianssianalyysin tentti, jonka uskoisin menevän hyvin läpi. Lisäksi kakkosperiodissa ollut psykometriikka jatkuu vielä tammikuun puoleen väliin, jolloin on tentti ja lopputyön deadline. Harkkakurssin nopatkin tulevat vasta keväällä, joten haalitut opintopisteet eivät kerro mitään syksyn todellisesta työmäärästä. :D

Nyt aloittelenkin tässä tammikuun tentteihin lukemista, jotta saisin ne kunnialla suoritettua ennen kuin alan tosissani väkertää kandia. Sain kuitenkin lukaistua pari katsausartikkelia läpi joulu"lomalla", joten nyt oon pikkuisen enemmän kartalla siitä, mitä ajattelin kandissa tarkastella. :) Ohjaajallekin ajattelin laittaa viestiä tammikuun alussa, toki infosin häntä jo näistä tenteistä, että tositohina alkaa vasta niiden jälkeen. Kevät näyttää sinänsä aika tyhjältä lukuunottamatta data-analyysin työvuoroja, mutta Helsingin puolelta mulla ei oo tammikuun jälkeen mitään muita isompia tenttejä kuin Kriminaalipsykan tentti joskus huhtikuussa. Ehtii siis hyvin keskittyä kandiin sillä aikaa.

Muutenkin oli kiva nyt huomata, että vaikka hallinnan tunne vähän keikkuikin joulukuun alussa, niin nyt on kaikki hommat järjestyksessä! Tehtävälistan kirjoittaminen auttoi yllättävän paljon selkiyttämään ajatuksia ja hämmästyin siitä, kuinka paljon saan oikeasti aikaan, kun laitan asiat järjestykseen. Mulla menee aivan käsittämättömän paljon aikaa siihen, että mietin, kuinka pitäis tehdä sitä ja pitäis tehdä tätä... Jos siitä oppisi nyt hiljalleen pois ja alkaisi TEKEMÄÄN niitä asioita, niin nehän saa (kas kummaa) nopeammin ja helpommin hoidettuakin. :D

Nyt kuitenkin tartun tuohon prosessioikeuden perusteisiin ja toivottelen teille kivat uudet vuodet ja jaksamista alkuvuoteen. :) Toivottavasti tekin ootte ehtineet lepäillä jouluna!


Tsemppiterkuin,
Embe

8 kommenttia:

 1. Heippa oon pidemmän aikaa lukenut sun blogia ja ihaillut sun asennetta. Mun haaveena on ollut myös opiskella psykologiaa, mutta en ole yliopistoonkuitenkaan hakenut. Hain ja päsin sairaanhoitajakouluun ja ajattelin suuntautua psykiatriseksi sairaanhoitajaksi, mietinkin että onko siitä sitten jotain jatko-opintoja että voisi myöhemminen jatkaa psykologiksi.. Huomasin että olit itsekin aikaisemmin pohtinut tätä psykiatrisen sairaanhoitajan opintoja. Kiitos jo etukäteen! :) Hyvää alkanutta vuotta ja tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Sairaanhoitajan tutkinnon jälkeen ei voi suoraa jatkaa psykologiksi, vaan pitää hakea ihan siihen koulutukseen, mitä mäkin nyt käyn. :) Voi tietty olla, että saat hakea suoraa maisterivaiheeseen, jos sulla on tiettyjä opintoja kasassa tai jotain, en oo kuitenkaan ihan varma. Hyvä ajatus kuitenkin nyt lähteä erikoistumaan tuolle puolelle, niin näet sitten myös, että onko se sun juttu ja haluatko ehkä tulevaisuudessa hakea lukemaan psykologiaa. :)

   Poista
 2. Sun blogis on tosi kiva. :) Mulla olis muutama kysymys yliopisto-opinnoista. Minkälaiset lomat yliopistossa on ja vaihteleeko ne aloittain? Onko teillä esim. pitkä kesäloma? Entä onko yliopistossa saaduilla arvosanoilla jotain merkitystä esim. työtä hakiessa? Onko se kuinka tärkeetä että tekee hyvän gradun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja anteeksi, kun vastaan vähän myöhään! Kesäloma on aika pitkä, kurssit loppuu toukokuun aikana ja syyslukukausi alkaa syyskuun toisella viikolla. Joululoma on about kolme viikkoa ja jokaisen periodin välissä on "tentti- ja intensiiviviikko", joka vähän vaihtelee aloittain, mutta meillä ei kyllä ole tenttejä sillon. :D Mä en itseasiassa tiedä noista arvosanoista, mutta ei niistä hyvistä ainakaan haittaa ole. Kyllä jotkut työnantajat varmasti katsoo vähän vinoon, jos kaikki kurssit on vain rämmitty läpi... Gradu on lopputyö mikä tehdään, joten totta kai se on tärkeä. Se on ikään kuin tutkimuksellinen puoli tutkinnosta, kun harjoittelu on sitten käytännössä työelämään tutustumista. Eli kannattaa hoitaa kaikki hommat kunnialla kotiin. :)

   Poista
 3. Oon lukenut sun blogia jo pidemmän aikaa ja täytyy sanoa, että tää on ihan mahtava ja tästä on ollut tosi paljon apua mulle :) Kiitos siis blogistasi!
  Olen abivuotta käyvä tyttö, jonka tavoitteena olisi päästä opiskelemaan psykologiaa mieluiten Turkuun. Pääsykoekirjat olen hankkinut, mutta lukea en ole vielä ehtinyt. On vaikeaa lukea samaan aikaan kevään kirjoituksiin, kun mielessä on kokoajan myös tuleva pääsykoe ja siihen lukeminen. Kysyisinkin sulta, onko sulla jotain vinkkejä siihen, miten voisi aikatauluttaa kirjoituksiin ja pääsykokeisiin lukemisen? Tuntuu, että jos alan lukea pääsykokeisiin vasta kirjoitusten jälkeen, aikaa on liian vähän :( Kiitos jos viitsit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moipsansaa ja kiva kuulla, että blogista on ollut apua! :) Mä sanoisin, että hoida kirjoitukset eka pois alta, niin tein itsekin. Sulla menee vain liikaa energiaa kahden samanaikaisen projektin murehtimiseen, jos yrität lukea pääsykokeisiin samalla. Oon nyt itekin huomannut opiskeluissa, että kannattaa tehdä hommat yksi kerraan pois alta - pystyy paljon paremmin keskittymään käsilläolevaan juttuun. Joka vuosi kuitenkin pääsee useampia suoraa lukiosta opiskelemaan, joten mikään mahdottomuus lukemisen aloittaminen kirjoitusten jälkeen ei ole. Eikä se välivuosi loppujen lopuksi niin paha ollutkaan, sillon voi suorittaa vaikkapa avoimessa yliopistossa kursseja ja keskittyä kunnolla ainoastaan pääsykoelukuihin. :) Tsemppiä kirjoituksiin ja tuleviin pääsykokeisiin!

   Poista
 4. Ootko sä Embe kuullut kokemuksia Valmennuskeskuksen kotikursseista? Mulla olisi mahdollisuus mennä oikeallekin kurssille, mutta erinäisten syiden takia ottaisin mielummin kotikurssin. Mietityttää vaan, jäänkö jostain olennaisesta paitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tarkoitatko niitä kursseja, joissa opetus tulee videolta? Mulla ei oo niistä kokemuksia, mutta on ne varmasti hyödyllisempiä kuin itseopiskelumateriaalin tilaaminen. Varsinkin jos pakettiin sisältyy mahdollisuus kysyä opettajalta tai muilta kurssilaisilta mieltä painavia asioita (esim. joku keskustelualue). Kannattaa miettiä oman tarpeen mukaan, että millaisesta opetuksesta hyödyt eniten. :) Ainoa mistä voit jäädä paitsi on ryhmäytyminen muiden kurssilaisten kanssa ja välitön vuorovaikutus, mutta en mä ainakaan kokenut mitenkään ryhmäytyväni muiden kanssa kurssilla.

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)