Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 3. helmikuuta 2014

Tutkimussuunnitelmaa siellä, oppimispäiväkirjaa täällä

Moikka moi! Viikot vierii ohi ihan mielettömällä tahdilla, mä en käsitä tätä ajan kulumista. :D Mulla on ihan mielettömästi kaikenlaisia palautuksia ja deadlineja päällä jatkuvasti. Saatiin just tänään tehtyä tutkimussuunnitelma yhtä harjoituskurssia varten, kirjoitin kotona yhden korvaavan tehtävän poissaolon takia ja nyt tuijottelen samalla viime viikon neuron luentotallennetta. Viime viikolla palautettiin kaverin kanssa yksi havainnointitutkimus Taru sormusten herrasta ja kaveri joutui esittämään sen torstaina yksin, kun mulla oli taas väliintulevia muuttujia ja myöhästyin luennolta 45 minuuttia. Joka maanantaiaamu on data-analyysin raportin deadline, joka tuntuu aina jäävän sinne sunnuntai-maanantai väliselle yölle, ja tiistaisin samaisen kurssin toveriarvioinnit, joihin ei tosin mene kauheesti aikaa. Mä yritän tällä viikolla survota vähän aikaisemmin, koska se on aika kurjaa koodailla lauantai-illat yksin kotona. :D

Puuh, mitäs muuta? Tulossa olis psyykenlääkekurssin ekan semmapäivän oppimispäiväkirjan kirjoittamista ja ens viikolla tutkimussuunnitelmasta keskustelua ohjaavan opettajan kanssa. Sen lisäks pitäis varailla ryhmälle labra-aikoja ja kohta alkaa MEG-tutkimuksetkin, jotka tosin on ihan ylimääräistä hupia! :D Hyvä juttu on se, että mulla on nyt varmaan kymmenen kertaa enemmän energiaa kuin ennen joulua, mistä marisin täälläkin. Torstaina meen käymään kotona ja sillon illalla on haalaribileet Tampereelle, meen sinne kavereiden kanssa. :) Pitäis ommella loputkin haalarimerkit siis piakoin!

Tenttejä ei oo hirveesti tulossa, yksi alkutentti on parin-kolmen viikon päästä Psykologisen tutkimuksen perusteista ja sen lopputentti on joskus hamassa tulevaisuudessa. Data-analyysista ei jokaviikkoisten raporttien takia ole tenttiä. Harkkatyössä tehdään tutkimus ja psyyknelääkekurssista kirjoitetaan oppimispäiväkirjaa. Neuro kakkosen tentti on joskus huhtikuussa vasta. Kakkos periodissa alkavan Kognitiivisen psykan kakkoskurssin tentti on myös joskus huhti-toukokuussa. Ajattelin ottaa myös data-analyysin kakkoskurssin neljänteen periodiin, siitä tehdään kai joku lopputyö. Monet kurssit jatkuukin neljänteen periodiin. Kesällä ajattelin reippailla ja käydä avoimessa enkun ja ruotsin kurssit pois alta, jos saisin sitten aloitettua kandia vuoden päästä. :) Saa nähdä, mitä tapahtuu!

Anyway, luentotallenne loppuu pian ja sitten palkitsen tänpäiväisen ahkeroinnin pelaamalla Xboxia. Tsemppiä muillekin ahkeruusihmisille! :)


Ahkeroiden,
Embe

3 kommenttia:

 1. Haalarimerkkien ompelu on yllättävän työlästä :D Itse kiinnitän ne ensin kangasliimalla ja sitten ompelen pari pistoa jokaiseen varmuudeksi. Itse olen tänään menossa haalaribileisiin, joissa teemana on hawaii. :P

  Ois kyllä kivaa päästä välillä sinnekin päin seuraamaan opiskelijaelämää! Tosin vietin vapun Helsingissä.

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Olen tällä hetkellä abiturientti ja kirjoitan ylioppilaaksi siis paraikaa. Psyka olisi mielessä jatko-opintoja ajatellen. Ajattelin hakea Tampereelle, Turkuun, Helsinkiin sekä Jyväskylään. Menen myös Valmennuskeskuksen takuukurssille hakemaan vähän lisämotivaatiota. Psykasta alla tällä hetkellä E, maaliskuussa uusi yritys kohti laudaturia.
  Ajattelin itse Jyväskylää tai Turkua, sillä Helsinki ja Tampere tuntuvat erittäin suosituilta, niin kuin koko psykologiakin.
  Sulla on varmasti tietoa siitä, että miten nuo laitetaan valintajärjestykseen? Jos laitan esimerkiksi Jyväksylän ensimmäiseksi vaihtoehdoksi niin onko esimerkiksi Turku toinen, Tampere kolmas ja Helsinki neljäs vaihtoehto VAI onko TurkuTampereHelsinki toinen vaihtoehto (kuitenkin silti omassa vaihtoehtojärjestyksessään)?
  Haluaisin vielä kysyä, että monennellako kerralla pääsit opiskelemaan psykologiaa ja saitko paljon pisteitä ylioppilastodistuksesta? Blogisi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja etenkin hyödylliseltä.
  Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja ihan ekaks tsemppiä kirjoituksiin! :)

   Sun pitää siis laittaa kaikki nuo yliopistot järjestykseen. Munkin piti priorisoida Helsingin ja Tampereen välillä jo hakuvaiheessa. :) Kannattaa siis miettiä tarkkaan, minne haluaa! Sisäänpääsypistemäärissä on pieniä eroja Tampere-Helsinki-Turku-akselilla, mutta esimerkiksi Tampereen ja Helsingin pistemäärissä eroa on ollut 1-2 pistettä. Mä pääsin ite toisella hakukerralla Helsinkiin ja sain muistaakseni 85/110 pisteitä yo-todistuksesta. Ei mitkään huippupisteet, mutta tiesin jo hakuvaiheessa, että meen pelkän kokeen perusteella (olisin kuitenkin päässyt myös yhteispistekiintiössä). Lähtöpisteistä ei kannata ihan hirveästi murehtia - jos sulle tulee huiput lähtöpisteet, niin se toki auttaa sua, mutta jos pisteet on vähän heikompaa luokkaa (kuten mulla), niin ei se kaada koemenestystä. :) Kiva jos blogista on ollut iloa ja riemua, tsemppiä vielä tuleviin pääsykokeisiinkin! Jyväskylän koe on muistaakseni pari-kolme viikkoa Hki-Tre-Tku kokeen jälkeen.

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)