Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Vai että väitöskirjaa!

Heippa! Ajattelin nyt kertoa yhden syyn mun törkeän töykeään epäaktiivisuuteen blogin puolella. Olen moneen kertaan puhunut täällä epämääräisesti siitä, kuinka on kiireitä niin opinnoissa kuin järjestötoiminnassa (ja on edelleen :D). Kuitenkin tässä reilun kuukauden aikana olen ollut aika jännän äärellä, kun lupauduin nykyisen graduohjaajani (joka on ohjannut myös kandini) tohtorikoulutettavaksi! Hänellä alkaisi alkuvuodesta kolmivuotinen hanke, johon kovasti kosiskeli mua mukaan tekemään väitöskirjaa. Nyt ollaan siis hänen kanssaan laitettu pariin säätiöön apurahahakemuksia. Toisesta paikasta saan tietää 16.12. ja toisesta alkuvuodesta, miten käy. Jaiks!

Mua kyllä hämmentää, jännittää, kummastuttaa, pelottaa, hirvittää ja innostuttaa samanaikaisesti. :D Tää on toki sitä, mitä olen ajatellut haluavani tehdä harjoittelun ja valmistumisen jälkeen, mutta kaikki kävi (kliseisesti) niin äkkiä. Tarkoituksena on aloittaa heti harjoittelun jälkeen touko-kesäkuussa siis jatko-opinnot. :) Aihetta en viitsi paljastaa vielä tarkemmin ennen kuin kaikki rahoituskuviot ja muut speksit ovat varmoja, mutta rikollisuuden polulla jatketaan ja tutkimus käsittelisi just niitä teemoja, mitkä mua kiinnostaa hurjasti. Oon vaan superinnoissani ja ennen kaikkea superkiitollinen mun ohjaajille (vaikka gradu ei vieläkään ole valmis) ja kaikille muille opettajille ja suositusten antajille, jotka ovat tsempanneet mua opintojen alusta asti ja nähneet mussa jotain piilevää potentiaalia silloin, kun en itse ole sitä todellakaan nähnyt. Kiitos siis kaikesta jo tässä vaiheessa. <3

Hauskasti myös itsellä ja yhdellä suosituksen antajalla muistuu aina mieleen se, kun sain ekasta tilaston tentistä hylätyn. :D Jännästi sitä voi päätyä vaikka mihin huolimatta alkukompuroinnista. Haluisinkin siks myös tsempata teitä pääsykoepuurtajia urakan keskellä, että takaiskut ja kompastelut kuuluvat asiaan ja niistä myös (tämäkin kliseisesti) oppii oikeasti tosi paljon! Laittakaa siis ihmeessä kysymyksiä tänne tai meilillä omiin kompastuskiviin liittyen, niin selvitellään niitä yhdessä. :)

Paljon energiaa kaikille uhkaavasti lähestyvään pimeään marraskuuhun! Ja hei te lukiolaiset ja miksei muutkin: olen esittelemässä psykan opiskelua ja vastailemassa kysymyksiin huomenna 27.10.2016 klo 11.30-13 Porthanian (Yliopistonkatu 3) aulassa Koe Kampus! -tapahtumassa. Tulkaa nykimään haalarinlahkeesta jos on kysyttävää ja muutenkin juttelemaan! ^.^


Innostunein terkuin,
Embe

14 kommenttia:

  1. Mahtavan hienoa!! Mutta olihan sulla jo pääsykokeisiin lukiessa toiveena tohtoroitua joskus, että ei tämä todellakaan yllätyksenä tullut, minä ainakin olen odotellut tätä jo pitkään! :)

    Itsekin haaveilin tutkijan urasta joskus lukiossa, mutta yliopisto-opiskelu osoitti minulle sen, että ei missään tapauksessa koskaan tutkijaksi. :D

    Tätä varten sinä sitä tilastoa tahkosit pääsykokeisiin lukiesssasi! Entä jos olisitkin päässyt ekalla kerralla nipin napin sisään? Et sinä varmaankaan olisi tuollaiseksi tilastonikkariksi kasvanut ilman kertausvuotta pääsykokeisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos paljon! :) Tässä vaiheessa (ja aiemminkin) oon ihan tyytyväinen, etten päässyt ekalla kerralla sisään, välivuosi teki tosi hyvää ja sai rakennettua kunnolla pohjaa opintoja varten.

      Poista
  2. Huhhuh miten kiire sulla on opiskella! :D Et ole ajatellut vaihtoon mennnä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kiire, asiat on vain jotenkin edenneet yllättävää vauhtia! :D Vaihto on pari kertaa käväissyt mielessä, mutta en ole harkinnut kunnolla sinne lähtemistä lähinnä kissojen takia. :')

      Poista
    2. Jätä kissat poikastävälle?

      Poista
  3. Tää ei nyt liitt tähän mitenkään, mutta osaatko sanoa, koska 2017 vuoden valintakoekirjat julkastaan?

    Aion hakea psykalle Joensuuhun :o. Vähän kyllä jännittää! En edes tiedä, kuinka paljon päivässä pitäisi lukea. En ole varma siitäkään, pitäisikö minun keskittyä kevään yo-kirjoituksiin vai lukea pääsykokeisiin samalla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on nyt julkaistu. :) Joensuuhun siis ainakin. Mä sanoisin, että keskity kirjoituksiin ja pidä sitten vaikka välivuosi. Ihan oikeasti sitä et tuu katumaan - olettaen siis että keksit jotain tekemistä sille vuodelle. Lähde vaikka matkustamaan tai tee töitä. Mulla oli itelläni pari välivuotta, ja yliopistossa suoraan lukiosta tulleet kaverit katuvat sitä, etteivät pitäneet välivuotta. Sulla ei ole mikään kiire tehdä niin kuin yhteiskunta haluaa: peruskoulu, lukio, korkeakoulu, työ.

      Poista
    2. Valintakoekirjat julkaistaan muistaakseni marraskuun aikana. Joensuun kirjat ja vaatimukset on tosiaan julkaistu jo opintopolussa, mutta vielä sieltä ei löytynyt muita yliopistoja. Mä suosittelen ehdottomasti samaa kuin yo. ano! Keskity ensin kirjoituksiin ja mieti niiden jälkeen, kuinka paljon jaksat tänä keväänä panostaa kokeisiin. Välivuosi ei tosiaan ole mikään häpeä vaan voi tehdä ihan hyvääkin (ainakin mulle teki). :) Sen voi käyttää myös hyödyksi esim. avoimessa yliopistossa. Mutta long story short: keskity kirjoituksiin, ne on nyt sulle kuitenkin tärkeämmät ja pohdi sen jälkeen, mitä aiot tehdä! Kantsii kuitenkin käydä edes kurkkaamassa ja kokeilemassa se koe, vaikka ei olisi hirveästi ehtinyt lukea, että saa siihen koetilanteeseen vähän tuntumaan ja sitä ei tarvitse jännittää sitten mahdollisella toisella hakukerralla. :)

      Poista
  4. Moikka! Huomasin että Opintopolkuun on tullut tietoa koskien Hki/Tre/Tku pääsykoetta. Missään ei mainittu avoimessa suoritetuista tilastomatikan kursseista ja niistä saatavista lisäpisteistä. Onko käytäntö siis poistettu? :( terv. viime vuonna 48p ja kaikki vähät pisteet tarvitseva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh no! Mulla ei valitettavasti ole tästä mitään tietoa ja lääketieteellisen tiedekunnan sivuilla ei ole vielä julkaistu tarkempia infoja pääsykokeesta. :/ Voi olla, että käytäntö on muuttunut mahdollisesti tiedekuntavaihdoksen tai jonkin muun syyn vuoksi. Tosi harmi jos näin on! Jäädään kuitenkin seurailemaan tilannetta.

      Poista
  5. Moi. Osaisiko Embe tai joku muu vastata, miten jatko-opiskelijat psykologiassa valitaan? En pikaisella guuglailulla löytänyt tästä mitään. Ei siis ole mulle vielä ajankohtaista, mutta haluaisin silti tietää, missä vaiheessa opintoihin pitää alkaa panostaa täysillä. Siis onko valintaperusteissa keskeistä A) Gradun arvosana? B) Maisteriopintojen arvosanat C) Myös kandiopintojen arvosanat? D) Kaikki nuo? E) Jokin muu, mikä? Kiitokset etukäteen mahdollisille vastaajille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleisesti yliopistolle jatko-opiskelijaksi päästäkseen gradusta pitäisi saada vähintään M. Jos saa ulkopuolisen rahoituksen, vähempikin arvosana riittää.

      Muutoin opintomenestyksellä ei ole erityisemmin merkitystä, toki hyvät ja tutkimusorientoituneet opiskelijat on yleensä huomattu jo maisterivaiheessa, ja gradu voidaan aihepiirittää sellaiseksi, että tukee jatko-opintohaavetta. On myös tärkeää löytää se oma kiinnostuksenkohde, kaikki asiat eivät kiinnosta kaikkia eikä tarvitsekaan. Oman tutkimuskohteen kiinnostaminen on äärettömän tärkeää, sillä ei-kiinnostavaa asiaa ei vaan jaksa tutkia.

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)