Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 6. syyskuuta 2016

Vielä voi ilmoittautua mukaan Helsingin avoimen yliopiston tilastotieteen johdantokursseille!

Moikka kaikille! Moni onkin kysellyt avoimen yliopiston tilastotieteen kurssien perään pääsykokeisiin treenaillessa. Torstaina alkaa viime vuonna ekaa kertaa MOOC-kurssina (Massive Open Online Course). Kyseessä on siis kaksi 5 opintopisteen (yhteiskunta)tilastotieteen peruskurssia, jotka voi suorittaa täysin etänä. :) Kurssi on myös mahdollista tenttiä tai sitten mukana voi pyöriä vain muuten oppimassa ja harjoittelemassa! Kantsii ainakin kokeilla, miten toimii itselle. Sisällöltään kurssilla käydään paljon samoja asioita, mitä pääsykoekirjassa. Mä oon kurssilla taas harjoitusryhmäohjaajana. :)

Lisäinfoa löytyy TÄSTÄ ja itse MOOC-alueelle pääset TÄSTÄ.


Opiskeluintoa toivottaen,
Embe

Ps. Postaustoiveita on tullut tosi kiva määrä, kiitos niistä! Sen verran haipakkaa on opintojen, järjestöhommien ja töiden (ai niin ja se gradukin...) suhteen, että en ole vielä ehtinyt kirjoitella tarkemmin. Mutta pian tulee kyllä tekstiä...
7 kommenttia:

 1. Hei kiitti ihan superina tosta vinkkauksesta, kiva että pystyy tällei välivuotenakin palauttaan mieleen tilastoja, ettei vaan tuu ikävä! Ei vaan, vaikuttaa tosi hyvältä sivustolta, aion ainakin vilkuilla noita materiaaleja mitä töiltä ja avoimelta kerkeää :)

  VastaaPoista
 2. Heippa Embe ja muut! Haluaisin myydä pääsykoekirjani:
  Psykologian tutkimustyöopas (Paavilainen, Petri 2012) sekä
  Tilastollisten menetelmien perusteet (Nummenmaa, Holopainen & Pulkkinen, 2014)

  Onkohan täällä blogissa kiinnostuneita ostajia? =)

  VastaaPoista
 3. Moikka!

  Mulla ei ole vielä rahaa säästettynä tarpeeks että pääsisin tilastomatikan kursseille... ehdinkö opiskella ne jutut jos vaikka parin kuukauden päästä ilmoittaudun tilastomatematiikan kurssille? Niin ja riittääkö ne perusopinnot vai kuinka paljon sitä tilastoa pitäis opiskella?

  Toivottavasti ei ollut liian hankalia kysymyksiä, kiitti tosi paljon jos jaksat vastata:) !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja pahoittelut, kun vastaus viivästyi! Mun mielestä ehdit hyvin opiskella tilastoja, vaikka menisitkin kurssille vasta parin kuukauden päästä. :) Se on kuitenkin niin yksilöllistä, kuinka paljon niitä joutuu opiskelemaan ja kuinka helposti/nopeasti omaksuu uusia asioita. Mä en siis olisi huolissani! Perusopinnot ovat tässä vaiheessa varmasti aivan tarpeeksi, koska tilaston aineopinnot menevät enemmän "teknisiksi" ja turhan matemaattisiksi psykaa ajatellen, vaikka ei niistä varmasti haittaa ole. ;)

   Poista
 4. Oolrait, kiitti paljon vastauksestasi! :)

  VastaaPoista
 5. Moi! Opiskelin jo viime keväänä psykan pääsykoematskut (ja sitäkin ennen oon jonkun tilastokurssin muihin yliopisto-opintoihin liittyen tehnyt), mutta sisälle en vielä päässyt. Nyt olisi tarkoitus petrata tuota tilastopuolta entisestään, että onnistuisin paremmin ensi kevään kokeessa. Ilmoittauduin tuonne MOOCille ja kävin myös siellä "luennolla" eräänä torstaiaamuna, mutta mietityttää, että onkohan siitä tässä vaiheessa hyötyä, kun siellä lähdetään niin alusta, ja itselle asiat on jo tuttuja, laskut ei vain riittävän hyvin suju vielä. Pientä turhautumista havaittavissa... Ei tietysti kertaus koskaan pahitteeksi varmaan ole, ja toisaalta tuossa kai on mahdollisuus itsenäisesti hypätä jo kurssin myöhempiinkin osioihin, mutta en tiedä mitä tarkoitusta se kurssi silloin palvelee, jos joka tapauksessa olen yksin kaiken kanssa. Kaipaisin tähän oman opiskelun ohelle kai lähinnä sitä rytmitystä ja vertaistukea. ;) Vai olisko joku esim valmennuskeskuksen tilastokurssi tässä vaiheessa parempi?

  Tämä menee jo aiheen vierestä, mutta onkohan sulla tietoa, että onko tulevana keväänä Helsingin yliopistoon psykan maisterihaku kuten ennenkin? Siis pelkkään maisteriohjelmaan, muun kandin+ psykan perus- ja aineopintojen pohjalta. Nyt mulla saattais olla mahdollisuus hakea siinä, kun vaan löytyisi sen vaatimukset jostain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja hurjat pahoittelut, etten ole ehtinyt vastata! MOOCin toisessa osassa käsitellään enemmän psykan pääsykokeisiin tulevia asioita, joten kannattaa se katsastaa jos se vastaisi paremmin sun tarpeisiin. :) Valmennuskurssi voi olla myös hyvä vaihtoehto, mutta usein nekin lähtevät ihan perusteista ja pääsykoekirjan alusta. Ootko lukupiiriä löytänyt itsellesi?

   Mä en osaa sanoa noista hauista vielä yhtään mitään. Ajattelin lähiaikoina, kun järkyttävä kiire helpottaa, selvitellä niitä asioita vähän ja tehdä tänne sitten postauksen. :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)