Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Viivettä kommentteihin ja sähköposteihin vastaamisessa

Heippa kaikki! Olen ollut ihan laittoman kauan hiljaa ja vastailematta kysymyksiin täällä blogin ja sähköpostin puolella. Työt ja muutto uuteen kämppään elämänmuutoksineen ovat vieneet melkoisesti aikaa ja voimavaroja, joten siksi on ollut vähän hiljaista täällä. Nyt kuitenkin uusi kämppä alkaa näyttää kodilta ja asiat ovat järjestyksessä, joten palailen ruotuun ensi viikon aikana! :) Olen ottanut postaustoiveita myös ylös ja niitä voi laittaa tähän alle kommentteihin. Tulossa on ainakin juttua työllisyydestä opintojen aikana ja jälkeen, uusista tutkintovaatimuksista ja varmaan pääsykoehärdellistä ja hakujutuista, kunhan saan selviteltyä niihin liittyviä kysymyksiä vielä. Pysykää siis kuulolla - jutut jatkuvat syksylläkin. ;)


Terkuin,
Embe

15 kommenttia:

  1. Ottaisitko kantaa myös palkan määrään tuossa opintojen aikaisessa (ja miksei jälkeisessäkin) työllisyys postauksessa? :)

    VastaaPoista
  2. Mua kiinnostaisi tietää tutkimusavustajien töistä opintojen aikana. Eli missä vaiheessa opintoja (nimenomaan psykalla) voi hakea, minkälaisia töitä on yleensä tarjolla ja mihin kannattaa opinnoissa panostaa, jos tutkimuspuoli alkaa enemmänkin kiinnostaa? :)

    VastaaPoista
  3. Toivoisin postauksen kaikista erilaisista käytännön opiskeluvinkeistä (siis tyyliin: "kaavoja vessan seiniin"). Olisi kiva jos ainakin jotkin vinkit koskisivat pääsykokeisiin valmistautumista.

    VastaaPoista
  4. Itse taas toivoisin vinkkejä siitä, kuinka paljon ja mitä laskuja kannattaa laskea tyyliin vanhat pääsykokeet vs. pääsykoekirja.

    VastaaPoista
  5. ..ja voiko HY:n maisterihaussa hakea, jos on suorittanut perus- ja aineopinnot JYU:ssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hakea! Varaudu kuitenkin siihen, että myös muutama aineopintotasoinen kurssi (esim. Havaintopsykologia) tulee suorittaa ns. siltaopintoina varsinaisten maisterivaiheen opintojen lisäksi.

      Poista
  6. http://www.helsinki.fi/behav/valinnat/2016/valintakokeet2016/psykologia_valintakoe2016.pdf

    Haluaisiko joku sisäänpäässyt selittää, miten 5-9 tehtävät sai ratkottua? Olen tuijottanut koetta jo tunnin enkä edelleenkään tajua, miten nuo lasketaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten saitte esim. mediaanin ja keskiarvon laskettua? entä keskihajonnan? Tein ristiintaulukon johon kokosin havaintojen lukumäärien suhteita, mutta en tiedä menikö se oikein, koska A1 / C0 / B0 -soluun sain 0 havaintoa, mutta materiaalissa sille on kuitenkin laskettu hajonta, jolloin tuossa kai pitäisi olla enemmän kuin 0 havaintoa... Huoh.

      Poista
    2. Nyt sain laskettua kaiken muun, mutta en hajontaa. Miten sen laskitte?

      Poista
  7. Hei! Tiedustelisin onko kenelläkään suosituksia valmennuskursseista? huomasin että valmennuskeskuksessa olisi tarjolla hyvin hintava supertakuu kurssi. Hinta on sen verran suuri että päätöstä ei tuosta vain voi tehdä ja vaatii paljon harkintaa. Muitakin edullisempia vaihtoehtoja varmasti löytyy. Mietin vain voiko kyseinen kurssi olla niin paljon laadukkaampi että kannattaisi satsata siihen? Kiitos jo etukäteen!!:) tässä kyseinen kurssi: http://www.valmennuskeskus.fi/valmennuskurssit/psykologia/kurssit/1359-psykologia-supertakuu-helsinki-2017

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen oman kokemuksen pohjalta valmennuskeskusta jos jonnekin kurssille haluaa. Tilaston opettajana Helsingissä Veera Rosama oli ihan ykkönen ja artikkeleissa Suvi Hoffman. Olin tammikuussa alkavassa tilastossa ja loppukevään artikkelissa. Alotin tilaston opiskelut täysin nollasta, takana vain muutama lyhyen matikan kurssi lukiossa (joista vain yksi tilastoa) ja sisällä ollaan! Tietysti oma työ on se kaikkein tärkein hakuprosessissa ja on yksilöllistä millaiset opiskelu- ja opetustyylit kullekin sopivat. Itse koin hyötyväni kurssista :)

      Poista
  8. Vaikea sanoa, koska ekaa kertaa tänä vuonna. Kaiken kaikkiaan ilman kurssiakin voi päästä.

    VastaaPoista
  9. Olisi mukavaa, jos tekisit postauksen ja kertoisit kansantajuisesti mitä ja millaisia kursseja siellä opiskellaan ja millä tavoin. Voisit kertoa omia mielipiteitäsi ja "lempparikursseja" tai aihekokonaisuuksia. Siis lyhyesti sanottuna mitä ja miten psykalla opiskellaan (Helsingissä). Tuntuu että tällaista tietoa on vaikea saada mistään, koska on kai haastavaa selittää jostakin tuollaisista "itsestäänselvyyksistä" ulkopuolisille. :)

    VastaaPoista
  10. Heeei kun kerta saa toivoa niin olisi ihan huikea saada postaus, jossa käsitellään lukusuunnitelman tekemistä psykalle pyrkiessä. Kuulee niin erilaista infoa siitä että kannattaako lukusuunnitelma tehdä niin että luet esim tietyt asiat päivässä vai ennemmin niin, että käytät tietyn ajan ehdottomasti lukemiseen ja sisällölliset tavoitteet ovat siinä rinnalla. Olinpas epäselvä mutta jospa ymmärsit pointin.

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)