Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Survo-risteily ja tutorvalinnat

Moikka! Netti toimii taas toistaiseksi ja satuin löytämään pienen välin, johon sopi blogin päivitys. Kauheen kiireistä on ollut kokeellisen psykologian harjoituskurssin mittausten kanssa (taistelussa), töissä ja ainejärjestöjutuissa. Jos selailen kalenteria taaksepäin viime viikkoon, niin töitä oli tosiaan parina päivänä, luentoja neljänä ja viikonloppuna kävin Lempäälässä. Tällä viikolla on kaks työvuoroa myös ja läpi on käyty kahdet sitsit, kahden tunnin hajoaminen labrassa ärsykkeiden kanssa, muutamat luennot ja MRI-kuvaukset. MRI-kuvia en oo saanu vielä koneella auki, mutta ehkäpä ens viikolla pääsette ihastelemaan mun pääkopan sisältöä. ;)

Sitten oikeisiin asioihin. Tutorit valittiin eilen ja mun nimeä ei ollut valittujen listassa. :( Harmittaa kyllä, koska jotenkin tutorointi olis ollu luonnollinen jatko tälle mun blogihöpötykselle. Yritän ehkä ens vuonna sit uudestaan! Voin kuitenkin luvata, että ootte ens vuonna hyvissä käsissä. :) Aion kuitenkin olla mahdollisimman paljon mukana tapahtumissa fuksisyksynä, joten ette ihan kokonaan pääse musta eroon. :D

Sitten hämmentävimpään juttuun ikinä. Muistatte varmaan mun monet ulinat ja voittajafiilikset Survon, tuon supisuomalaisen tilastoihanuuden, suhteen? Data-analyysi oli tosiaan valtsikan kurssi, jota piti eri opettaja kuin meidän psykojen metodikursseja. Eilen meidän oma tilaston ope tuli juttelemaan mulle psykologisen tutkimuksen perusteet -kurssin tauolla ja kysyi tiedänkö, mikä on Survo-risteily. Vastasin tietäväni, koska kaikki psykot on kuulleet villejä huhuja tuosta laivamatkasta, jossa kokoontuvat Suomen survogurut. Luennoitsija sitten töksäytti, että haluanko lähteä mukaan, sinne otetaan kuulemma vuosittain KAKSI opiskelijaa. Mä menin ihan hysteeriseks ja sanoin, että totta kai tuun ja hölötin jotain omaani. :D En tiedä ketään muuta psykoa, joka olisi päässyt nuuskimaan Survo-risteilyn tapahtumia. Mun on tarkoitus pitää pienimuotoinen esitelmä siitä, miten opetusmateriaaleja yms. voisi kehittää. Samaan hyttiin mun kanssa olisi tulossa data-analyysin harjoitusten vetäjä. Mä oon kyllä ihan äärettömän otettu siitä, että mua pyydettiin sinne, vaikka oon käyttänyt Survoa vain tuon yhden kurssin verran. Risteily on toukokuun alussa ja mua vähän hirvittää se esitelmä, kun musta tulee esiintyessä kamala sönkköapina, joka vain änkyttää ja punastelee. :D Pitää varmaan harjoitella monta kertaa. Huh.

Mulla on nyt hirveesti kaikkia hommia rästissä ihan tenttikirjoista datan tutkimiseen asti. Pitäisi yrittää löytää aikaa jostain (aamuyöstä) ja saada hommia tehtyä. Harkkakurssi on mulle hirvee rasite, koska havaintopsyka ei kiinnosta mua käytännössä ollenkaan, en ymmärrä termejä ja en osaa käyttää Exceliä. D: Täytyy varmaan lopettaa tämä naputtelu ja syödä ahdistukseen.

Mites muilla sujuu opinnot ja ahkeruuspalleroilla pääsykoelukemiset? :)


Aikatauluttaen,
Embe


2 kommenttia:

  1. Hei! Missä suunnalla Helsinkiä psyka yleensä järjestää valintakokeet? Näin ulkopaikkakuntalaisena kyselen, kun mietin minne kannattaisi varailla itselleen majoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Pääsykokeet on keskustan tuntumassa, esimerkiksi Siltavuorenpenkereellä (jossa psykan laitoskin on) ja unioninkadulla tai fabianinkadulla jos muistan oikein. :) Keskustasta on ihan kävelymatka pääsykoesaleihin.

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)