Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

lauantai 3. marraskuuta 2012

Ahkeruus-Embe

Huh huh, eipä ole paljon vapaa-aikaa ollut tällä viikolla. Maanantai alkoi kevyesti kymmenen tunnin työpäivällä, jonka jälkeen luin vielä tenttikirjaa ahdistuksen vallassa. Jää meinaan aika monta lukua lukematta, vaikka olen koko viikon lukenut aina, kun ehti. Tiistaina käväisin neuropsykan luennolla ja keskiviikkona oli matikan luento. Ja molempina päivinä lukemista. Matikassa hiipi epätoivoahdistus, kun yhtäkkiä dioissa pomppikin integraaleja! Lyhyen matikan käyneenä ne kuulosti ja näytti jo kamalan pelottavilta. Ensimmäiseen pariin merkintään en kiinnittäny huomiota, tiesin niiden liittyvän normaalijakauman tiheysfunktioon. Valmennuskurssilla opin, ettei integroimista vaadita pääsykokeessa. Siksi siis sivuutin luennolla asian ja keskityin juomaan pirtelöä. Yhtäkkiä niitä koukeron kiekuroita olikin ihan liikaa. Tuskan hiki valui melkein niskaan, kun en tajunnut mitään. Vihaisena ymmärtämättömyydestäni laskin matikkaa sitten puoleen yöhön, saamatta kuitenkaan vastausta kahteen kotitehtävään. Rankaisin itseäni myös muutamalla sivulla tenttikirjaa.



Kerroin pitkän matikan jumalatar ystävälleni huolistani ja torstaina menin oppitunnille töiden ja tenttikirjan lukemisen jälkeen. Ilta kului rattoisasti kolmen ja puolen tunnin matikkapläyksellä, joka sisälsi integroimisen perusteita, rankaisuksi muistikaavatehtäviä osaamattomuudestani ja monta sivua pohdintapapereita täynnä kaavojen pyörittelyä ilman ratkaisua ongelmatehtävään (ei mikään ihme, että kaverin poikaystävä nukahti ensimmäisen tunnin jälkeen). Nyt mulla on läjä paperia täynnä hienoja yritelmiä ja ajatuksia. Illalla vielä tenttiin lukua puoleen yöhön.






Taidan kysäistä kurssikaverilta, joka sai tehtävät laskettua, että jos voisin mennä ennen laskuharjoituksia heille ratkaisemaan uupuvat tehtävät. Sovittiin myös, että joulun jälkeen aletaan laskea kimpassa vanhoja pääsykoetehtäviä. :) Kiva, kun on laskuseuraa, niin varmasti oppii joka kerta jotain, jos ei itse osaa laskua ja toinen osaa. Ootan kyllä innolla noita laskukertoja. :)

Perjantaina luin myöskin kaameaa opusta, joka ei yrityksestä huolimatta edisty toivotulla tavalla ja sen jälkeen pöristelin töihin. Sain töissä uuden nimikyltin "Iloisen Palvelun Ammattilainen" ja päätin kuitenkin lähteä työpaikan pikkujouluihin. Tänään olen lukenut lähes koko päivän, koska en eilen illalla lukenut. Vähän kyllä väsyttää, kun sain auton pihaan puoli kolme yöllä. Parien päikkäreiden voimalla kuitenkin on kahlattu sivuja ja taon jälkeen lisää tiedossa. Huomenna töitä ja viimeinen lukupuristus, jos paniikkilukua ennen tenttiä ei lasketa.



Ens viikolla alkaa pääsykoekirjaan keskittyminen, en malta odottaa! Ja samalla saapuu postiin seuraava tenttikirja (toinen vielä vähän kysymysmerkkinä). Ahkeraa viikonloppua teillekin!


Päättäväisyydellä,
Embe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)