Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 29. lokakuuta 2012

Matikan tentti: sössitty

Huomenta vain täältä ruudun takaa ja peiton alta. Heti kostautui se, että tulin hehkuttamaan mun luentotentin arvosanaa tänne. Matikasta rapsahti arvosanaksi 3, vaikka hyvityspisteitä tuli kolme. Ärsyttää, kiukuttaa ja mökötyttää. Piti sitä vähän sitten itkeskelläkin, kun luulin, että olisin saanut ainakin nelosen. Tai se oli tavoitteena. Ja joo, kaikki sanoo mulle, että kolmonen on hyvä, mutta kun ei ole tarpeeksi! Tiedän, että niillä numeroilla ei sinänsä ole väliä, mutta mä haluan silti saada hyviä numeroita, että usko itteen pysyy yllä. Täytyy nyt katsoa, että menenkö suutuspäissäni korottamaan matikkaa. Täytyykin panostaa tähän todennköisyyskurssiin sitten enemmän... Fuck you math, fuck you.



En olis koskaan uskonu sanovani tätä, mutta mulla on jo melkein ikävä pääsykoekirjaa! Työn alla on edelleen se How children develop ja aikaa yksi viikko. Onneksi asia on vielä suht hyvin muistissa lukiosta, niin jos tulee kiire, aion lukea lopuista kappaleista vain tiivistelmät. Mutta voi HoloPulkki, kuinka kaipaankaan sinua. Kun rämpii lukuja eteenpäin ja laskee tehtäviä, niin se on mulle parempi merkki edistymisestä kuin avoimen opintopisteet (naurettavaa kyllä). Se kirja on kuitenkin sen verran tuttu ja turvallinen, että sitä on helppo käydä läpi. Ens viikolla aion palata siihen, kun kirjatentti on ohi. Siirsin neuropsykan luentotentin marraskuun puoleen väliin ja joukuulta löytyy matikan tentti ja neuron kirjatentti. En halunnut turhaa kiirettä, joten siirsin niitä hyvällä omallatunnolla, ja näin voin palata pääsykoekirjan pariin. :)

Eilen katselin kolmetuntisen luentotallenteen, laskin matikan tehtävän loppuun ja kahlasin tenttikirjaa. Tänäänkin pitäisi edes jaksaa lukea, mutta töitä onkin 10h, vaikka muitelin kuutta. :D Huh huh, voi olla, ettei enää illalla jaksa, kun vuoro alkaa klo 11 ja päättyy klo 21. Onneksi tiistaina ja keskiviikkona on vain luennot ja torstai kokonaan vapaa, niin voin sitten keskittyä lukemiseen. Oon kyllä raahannut HoloPulkkia matikan luennoilla mukana, jos löytyisi uusia huomioita kirjaan. Hämmennyin muuten taas, kun komplementtitapahtumasta käytettiin eri merkintää kuin pk-kirjassa. No, ehkä pääsen siitä yli.



Eipä tässä kai sitten muuta ihmeellistä, harjoitustyö tosiaan oli mennyt läpi. Usko alkaa palautua tuohon psykan osuuteen, mutta vastaavasti laskee matikan kanssa. Mun mielestä siellä kurssilla ei oo tarpeeksi harjoitusmateriaalia, on vain kotitehtävät, joita on joka kerralle 9. Vaikea harjoitella tenttiin, kun kaikki materiaali on jo laskettu! Anyway, hauskaa päivää teille sinne ja mä meen pitämään _kivan työpäivän_ Ideaparkissa, jossa on kuollutta viikolla. Adios!


Päättäväisyydellä,
Embe

3 kommenttia:

  1. Moi! Kirjotan ens keväänä ylioppilaaksi, ja ajattelin hakea lukemaan psykaa. Saisinko kysellä sulta muutamaa juttua ku tiedät aiheesta enemmän ku minä? :D

    Oot ilmesesti yrittäny useemman kerran opiskelemaan psykaa, onko siellä joku sama pääsykoekirja aina vai vaihteleeko joka kerta? Joku artikkelikokoelmahan siellä sitten on ja tilastomatikkaa, sen tiedänkin.

    Ootko käyny jonkun/jotain valmennuskursseja? Oliks siitä hyötyä sulle? Mietin vaan kun ovat aika hintavia että ovatko sen arvosia :D

    Millasilla pisteillä sinne pääsee sisään? Pitääkö pääsykokeessa saada tyyliin kaikki oikein? Ja jos ei kirjota kaikesta laudaturia ni yo-kirjotuksilla ei taida olla mitään merkitystä?

    Ihanaa jos vastaat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi ja onnea koetukseen! Jos nyt lähetään vaikka siitä, että kaikesta ei tarvi kirjoittaa ällää, multakin löytyy vaan yks, mikä ei muuta kun lämmitä vaan mieltä. :) Esimerkiks Helsinkiin otetaan 40% hakioista pelkän pääsykokeen perusteella, että ei haittaa jos kirjoitukset menee vähän penkin alle. :) Itekin taidan kuulua siihen kiintiöön, koska mulla oli lyhyt matikka enkä kirjoittanut pelkkiä älliä, joten lähtöpisteet ei oo parhaimmasta päästä.

      Hain ite viime keväänä (2012) ekaa kertaa suoraan kirjoitusten jälkeen. Joten yksi hakukerta löytyy vasta takaa. Aikaisempana viitenä-kuutena vuonna oli sama matikan kirja (Nummenmaa - Käyttäytymistieteen tilastolliset menetelmät) ja viime keväänä se vaihtui Holopaisen & Pulkkisen Tilastollisiin menetelmiin. Uskoisin siis, että sama kirja on ensi keväänäkin pääsykoevaatimuksena. Pääsykokeen toinen osa koostuu siitä artikkelikokoelmasta, joka julkaistaan huhtikuussa noin kuukautta ennen koitosta. Artikkelit vaihtuvat joka kerta. Sitten kokeessa saattaa olla myös loogisen päättelyn osuus, viime keväänä ei sellaista ilmeisesti ollut, tai sitten se oli piilotettu tosi hyvin!

      Kävin ite viime keväänä Tampereella Valmennuskeskuksen valmennuskurssin stipendipaikalta. Hirmu kalliita ne on, se on totta. Mulle oli ainakin matikan suhteen siitä ihan hirveesti apua, muuten olisin varmaan paiskonut HoloPulkkista pitkin seiniä. Kurssista on varmasti apua, mutta jos motivaatio pysyy yllä ja hermot kestää, niin kyllä uskoisin matikasta selvityvän yksinkin, etenkin, kun on laskenut kirjoituksiin. Tein just tänään päätöksen, että osallistun ens keväänä Hleisngin artikkelikurssille (haen sinne siis ensisijaisesti), koska artikkelit ovat yllättävän haastavia.

      Pisteet riippuvat aikalailla paikasta jonne haet. Viime keväänä Helsingin ja Tampereen pisteet pyörivät n. 75 kieppeillä (aikaisemmin Tampereella ollut yleensä ollut 10 pistettä Helsinkiä alhaisempi raja, ja Helsingissäkin pisterajata aikaisemmin olleet n. 65.) Turussa on vähän alhaisempi pisteraja, mutta siellä on toinen vaihe, joka myös karsii hakijoita. Pisteet lasketaan niin, että paras kokeeseen osallistunut saa 100 pistettä (vaikka olisi oikeasti saanut raakapisteitä 80) ja muiden pisteet suhteutetaan hänen pisteisiinsä. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei ole! :D

      Tsemppiä sulle kauheesti luku-urakkaan, muistan kyllä kuinka karsea viime kevät oli mulle. :D Mutta kyllä siitä selviää jos/kun motivaatiota löytyy, eikä kannata luovuttaa ensimmäiseen takaiskuun, jos sellainen tulee. :) Psyka on arvostettu opiskelupaikka ja jos sen saa, pitää olla ittestään helvetin ylpeä!

      Poista
  2. Kiitos paljon vastauksista ja tsemppiä itsellesikin! :)

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)