Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 2. elokuuta 2012

Arviointiperusteet ja lukusuunnitelma

Tänään oli kolahtanut postilaatikkoon pääsykoemateriaali, mun pääsykokeen kopiot ja arviointiperusteet. Äiti oli repinyt kirjeen auki, kun luuli mun saaneen paikan vissiin puheviestintään varasijalta. :D Aikamoinen petymys, kun siellä olikin sitten hyppinyt väärin-merkkejä silmille.

Selailin tossa äsken läpi tota paperinippua. Vertasin omia vastauksiani arviointiperusteisiin ja pari kertaa kyllä kiehahti. Jos pääsykoe oli kiero, niin kyllä ne arvointiperusteet oli kanssa aivan yhtä kierot! Sen tietyn välimerkin hellää rakastelua etenkin. Tuli sellainen olo, että siellä ei tarkistajat edes halua saada selvää numeroista, ja haluaa nipistää pisteen tai edes pisteen kymmenesosan aivan mistä tahansa. Yhestäkin tehtävästä multa oli viety yli 2 pistettä, koska käytin lukuna tarkkaa arvoa 3.96, enkä lukua 4, kuten arviointiperusteissa. :) Mitä helvettiä oikeesti? Jostain multa oli viety kanssa 0.1 pistettä, en tiedä miksi. Joku epämääräinen väärin-merkki oli numeron kohdalla, ja kun tarkistin, niin kaikki mun numerot oli täsmälleen samoja vastausta myöten kuin arvioinnissa. Kyä suututtaa!



Ajattelin kuitenkin jossain kohtaa käydä vielä tarkemmin läpi tuota koetta ja laskea kaikki tehtävät uudestaan OIKEIN. Voin sitten merkata, että missä kohtaa mokasin, ja mihin asioihin pitää kiinnittää huomiota. Kyllä siellä pari typerää näppäilyvirhettä ja sellaistakin oli, vaikka niihin ei todellakaan olisi varaa! Ajattelin käydä vielä läpi myös artikkeliosuuden, vaikka mulla ei niitä artikkeleita enää olekaan. Kyllä ne vielä on kuitenkin kohtuullisessa muistissa.

Ja nyt siihen lukusuunnitelmaan. Tein sen tosiaan noin kolmeksi viikoksi tästä eteenpäin, kun en tiedä työvuoroja sitä pidemmälle. Avoinkin alkaa sitten syyskuun alussa, joten täytyy sumplia niitä päiviä, että millon tekee mitäkin. Töissä on tarkoitus jatkaa kolmea vuoroa viikossa. Sainkin edelliseen postaukseen hyvän vinkin välitavoitteista; päätin asettaa kehotuksen mukaisesti sellaisia välitavoitteita, että "lokakuuhun mennessä osaan tämän asian" tai "saan seuraavasta avoimen tentistä 4". Ne ovat varmasti paljon hyödyllisempiä kuin sellaiset, että luenpa pari tuntia tänään, ja puolet ajasta kuluukin Facebookissa hupsistakeikkaa.

Tämän viikon lukusuunnitelma ja muut menot


Suunnitelman tekeminen on malko haastavaa ensinnäkin siksi, että pysyisin siinä. Olen paloitellut lukemisen melko lyhyisiin osiin, koska työvuoroni pilkkoo usein päiväni typerästi. Esimerkiksi tällä viikolla olen laittanut teorian lukemisen + muistiinpanot eri päiville kuin tehtävät. Näin jaa vähän aikaa kelailla sitä teoriaa ja palauttaa sitten mieleen, kun teen tehtäviä. Tarkoitus on lukea rinnalla myös Nummenmaan kirjaa, joten olen laittanut jopa kirjojen lukemisen eri päiville. Jaksaa paremmin töiden jälkeen lukea pikkaisen useampana päivänä kuin jyystää sitä teoriaa sivukaupalla yhtenä päivänä. Tänä vuonna yritän jaksaa tehdä kaikki kirjan tehtävät; viime vuonna tuppasi usein käymään niin, että skippailin tehtäviä, koska "tämä on turha eikä hyödyllinen, tuskin tarvii tehdä" jne.

Nyt kuitenkin päivän matikkaannoksen kimppuun, nimittäin Holopaisen & Pulkkisen kirjan luvun 1 tehtävien pariin!

Mikä teitä raivostutti pääsykokeessa?



Päättäväisyydellä,
Embe

3 kommenttia:

  1. Moikka! Itsellänikin tavoitteena päästä opiskelemaan psykologiaa vuonna 2013. Hain tänä vuonna ensimmäistä kertaa enkä siis päässyt. Olen 27 joten ikäkin alkaa jo luomaan paineita sisäänpääsystä.

    Tsemppiä kovasti lukemiseen, vaikutat ihmiseltä joka kuuluu vuonna 2013 sisäänpääseviin!

    Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mihin päin oot hakemassa ensisijaisesti? Jäikö sulla paljonkin viime keväänän pisteitä puuttumaan? Tsemppiä sullekin kovasti! :)

      Poista
  2. Turkuun haen ensisijaisesti. Koepisteitä oli 52,9. Yhteispisteistä en taida edes mainita...

    Noora

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)