Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

What next?

Heipparallaa ahkeruuspullat! Ajattelin kirjoitella tässä lisämateriaalin laskemisen lomassa pienen postauksen. Mulla on enää 4(!) laskua lisämateriaalissa jäljellä ja ajattelin hommata itselleni palkinnon, kunhan saan nuo neljä tuskaisen pitkää tehtävää laskettua. :) Palkinto on tämännäköinen:

Minna Parikka - Raquel


Mulla oli siis lakkiaisissa äitin kalliit ja kauniit kengät lainassa, ja tuskin saan niitä enää koskaan jalkaani. Tässä pari viikkoa sitten alkoi himottamaan taas nuo kyseiset kengät ja ajattelin palkita itseni niillä, kunhan nuo neljä laskua on selätetty. Kengät ovat tuhottoman kalliit, mutta kai sitä saa itseään välillä palkita, että jaksaa, eiks niin?

Nyt kuitenkin pääsykoeasioihin: lisämateriaalin jälkeen aion laskea Nummenmaasta tekemättä jääneet tehtävät, jotka koskevat testejä, korrelaatioita ja regressiota. Jos saan sen pläjäyksen laskettua järkevään aikaan mennessä tappotyölistan ja tenttiin lukemisten ohessa, aion sen jälkeen laskea vuoden 2011 pääsykokeen. Ja mikäli ei ole tullut vielä huhtikuun 10. päivä, niin vahvistan laskurutiinia entisestään viime kevään valmennuskurssin materiaalien avulla. Laskettavan ei siis pitäisi todellakaan loppua kesken! HoloPulkkikin tulisi kahlata uudelleen (edes lukemalla) maalis-huhtikuussa. Tarkoitus on artikkelin lomassa laskea pieniä virkistyksenomaisia välipalalaskuja ihan vain siksi, ettei kaavat mene solmuun ja asiat unohdu. Paljon on siis hommia tiedossa ja tekemistä riittää! Alkaa vähän hikoiluttaa kyllä, kun helmikuu lähestyy jo loppuaan ja päivät valuu ohi liiankin nopeesti.

Ps. Sain haasteen tehdä "8 faktaa" -postauksen itsestäni. Onko kellään mielenkiintoa lukea mitään hömpänpömppää mun muuten hyvin _asiallisessa_ blogissa?


Päättäväisyydellä,
Embe




2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Eksyin sun blogia lukemaan, kun aion hakea psykaan sivuaineoikeutta (ja samalla kokeella myös pääaineoikeutta) ja etsin keskustelua tämän vuoden pääsykokeesta. Olen opiskellut yliopistossa jo monta vuotta kasvatustieteellistä alaa ja halusin vain laittaa kommenttia sulle, että toivon todella että pääset opiskelemaan psykologiaa! Määrätietoisen, avoimen ja avuliaan asenteesi vuoksi ihmettelen kyllä suuresti, jos et pääse. Joten tsemppiä sulle, muista myös levätä! Aivotkin tarvitsee lepoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan!

      Onpas kiva saada kommenttia myös sellaisilta, jotka jo opiskelevat yliopistossa. Tosi mukavaa, että sieltäkin jotkut jaksavat katsella mun puurtamista, mutta tehän kaikki nämä tuntemukset parhaiten tiedätte. ;) Päätinkin syksyllä asennoitua tänä vuonna lukemiseen erilailla. Ajattelin, että parempia tuloksia tulee, kun ei vaivaa ajatuksiaan mä-en-osaa-mitään-oon-tyhmä-angstilla. Toivottavasti säkin saisit opinto-oikeuden psykaan, sehän mätsää oiken kivasti kasvatustieteeellisen kanssa. :) Harmi vain, että Helsinkiin ei paljon asennetta ja luonnetta katsota, kylmää osaamista vain. Mutta omasta mielestäni niitä parhaita tuloksia myös kylmässä kaavojen pyörittelyssä saa oikealla asenteella. :)

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)