Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 12. helmikuuta 2013

Sitä, tätä ja tota

Hiljaiselämä on johtunut ajanpuutteesta. Päivät vyöryy ohi ihan järkyttävää vauhtia ja pitäis varmaan tinkiä yöunista, että sais kaikki hommat tehtyä. Viikonvaihteessa mulla oli neljänä päivänä putkeen töitä ja pitkiäkin vuoroja, niin ei energia vaan riitä laskemiseen. Nyt alkaa hiipiä ahdistus ja paniikki lukemisesta; lisämateriaalissakin siirryn kohta vasta 2000-luvulle. Kääks! Parin viikon päästä on hiihtoloma tällä seudulla, mikä tarkoittaa sitä, että päivät kuluu töissä.




Tänään alkoi persoonallisuuspsykan kurssi ja olin aluksi tosi innoissani siitä. Meille oli laitettu Moodleenkin ylimääräinen artikkeli, jonka ajattelin lukaista läpi ennen artikkeleiden julkaisua lämmittelyksi. Nyt luennolla iski kamala olo siitä, että hommat tuntuu taas kasautuvan yhteen läjään samaan aikaan. Matikan tentti on parin viikon päästä, psykan kolmen viikon, tenttikirja täytyy aloittaa ens viikolla, pääsykokeisiinkin pitäisi laskea ja tuntuu, että töitä on liikaa! Kaksi kaverikin muuttaa nyt samoihin aikoihin, joten päiviä menee myös niitä autellessa. Lukuloma töistä alkaa vasta kahden kuukauden päästä ja pelkään, että palan loppuun ennen sitä. Uusi vuorolista tehdään perjantaina ja tuntuu, että laitoin liikaa vuoroja toiveisiin. Pitäisikö blokata pari päivää sieltä pois? Haluaisin nyt jo keskittyä pelkästään näihin opiskelujuttuihin. En haluais taas ens kesänä ajatella, että olis pitäny tehdä enemmän...



Mulla olis kyllä nyt tarmoa lukea ja laskea, mutta aika tuntuu olevan niin kortilla ja tekemistä riittää liikaa suhteessa käytettävissä olevaan aikaan. Pitäiskö mun erakoitua viikoks kaikesta sosiaalisesta kanssakäymisestä vai mikä tähän olisi ratkaisuna? Mitä te teette, kun aika ei tahdo millään riittää kaikkiin tehtäviin hommiin? Taidan olla jonkin sortin himohamstraaja, kun menin ostamaan vielä salikortin kaikkien muiden hommien päälle... Mitä se sellainen vapaa-aika on?



Mutta ettei nyt mene enempää aikaa laskemisesta tähän näpyttelyyn, niin Embe toivottaa laskuintoa ja jatkaa virtuaalista lukupiiriä hämmentävän lisämatskutehtävän kanssa.

Päättäväisyydellä,
Embe

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Oon ihan samanlainen hamstraaja kuin sä - tänä keväänä pitäis saada amk-opinnot loppuun (ts. tehdä opinnäytetyö, sinänsä tosin ei ole kiire, koska pitää palauttaa elokuun loppuun mennessä, mut silti), saada finaaliin avoimen perusopinnot yhteiskuntapolitiikasta ja päästä sisään Helsinkiin valtsikkaan. Eri ala kuin sulla, mut tilanne sama... Teen myös tällä hetkellä töitä, koska kevään pääsykokeisiinlukulomalle tarvii rahaa. Niin ja harrastan ratsastusta myös pari kertaa viikossa. Kyllä ahdistaa välillä, mutten tiedä mistä luopua? Tarviin rahaa eli tarviin töitä, tarviin aivojen nollausta eli tarviin ratsastusta (ja ystäviä), tahdon valmistua kun on niin vähästä kiinni eli tarviin opparin valmiiksi ja tahdon kouluun eli tarvii lukea! Iiik :(( Sulla taitaa vähän sama tilanne olla, paitsi ettei ole toista koulua alla.

    Mut toistamiseen... Tsemppiä hurjasti! Tän blogin ja abitreenikeskustelun (jota luen, koska ainut elossa oleva pääsykoekeskustelu, saan jotain inspiraatiota sieltä kuitenkin :D) perusteella ansaitset kyllä paikkasi! Ja vaikka tulis muutamia hetkiä, kun et lue, esimerkiksi se hiihtoloma, niin älä hätäile - uskon että siitä on vain hyötyä, jos aivot saa vähän levätä eikä koko ajan opi uutta ja jankkaa vanhaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä helpottavaa kuulla, että muillakin on hamstraamisongelmia! Kamalaa kyllä, kyn elämä pyörii nyt vaan sen ympärillä, että pitäis saada tuloksia, tuloksia ja tuloksia. Oon kateellinen kavereille siitä, että niillä ei oo samanlaista kilpailun ja menestymisen painetta, kun on jo varma koulupaikka...

      Molemmilla meillä kyllä riittää hommia keväälle ja kuten sanoit, mistään ei voi oikein tinkiä, että mielenterveys pysyisi edes jotenkin kasassa. :/ Tsemppiä sullekin kamalasti, ymmärrän sua paremmin kuin hyvin, vaikka hakukohde onkin eri. :)

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)