Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

perjantai 6. toukokuuta 2016

Live-lähetyksen tallenne

Moikka! Youtube oli ystävällinen ja tallensi eilisen live-lähetyksen, voitte käydä katsomassa sen TÄÄLTÄ. Kannattaa aloittaa katselu vasta 9 minuutin kohdalta, koska alussa oli _hieman_ teknistä säätöä. Itse videokuva ja ääni tuli pikkuisen viiveellä siitä, mitä itse puhuin, joten sen takia se saattaa vaikuttaa välillä tosi jäiseltä ja hymyilen vaan hömösti hiljaa. :D Kiitos vielä kaikille, jotka osallistuivat eilen, oli tosi kivaa ja toivottavasti saitte apua! Toivottavasti tallenteenkin katsojat saavat tästä jotain irti, vaikka laatu ei ole yhtä hyvä kuin aiemmissa videopostauksissa.

Kirjoittelen vielä, mikäli vain suinkin ehdin, ennen pääsykokeita viime hetken vinkkejä ja toivotan tsempit. :) Voitte myös laittaa viestiä täällä kommenttina, Facebookissa viestillä blogin fb-sivulle tai sähköpostilla suuntanapsyka(at)gmail.com.

Tsemppiä kaikille näihin viimeisiin jänniin päiviin! Kohta on koiton ohi. :)

Ps. Blogi/minä (ollaan sulauduttu niin yhteen, haha) on liittynyt myös snapchattiin! Löydät sen nimellä suuntanapsyka. :) Sieltä voi käydä kurkkimassa, millaista psykan opiskelijan arki on.

Kevätterkuin,
Embe

12 kommenttia:

  1. Hei!

    Tiedätkö mikä on jatkuvan muuttujan ja kategorisen muuttujan ero?

    Onko se niin, että jatkuva muuttuja on vaikka palkka euroina ja katetorinen muuttuja voisi olla tyytyväisyys asteikoilla 1-5, niin että 1= ei yhtään tyytyväinen ja 5= täysin tyytyväinen?

    Koko ajan puhutaan niistä, mutta missään vaiheessa ei selitetä, että mitä ne tarkoittaa.

    Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Eikö se ollu et jatkuva muuttuja voi saada kaikki arvot tietyllä välillä. Ja diskreetti muuttuja vaan jotkut arvot esim. just 1,2,3,4 tai 5 mut ei vaikka 5,2. Mut mikä toi kategorinen muuttuja on? Sama kuin diskreetti mut eri termi? :o

    VastaaPoista
  3. Hei! Just luin, että diskreetti ei oo ihan sama asia kuin kategorinen muuttuja. Kategoriset muuttujat ovat kuulemma luokittelu- ja järjestysasteikkojen muuttujia. Hyvä muistisääntö: kategorinen muuttuja voidaan "kategoroida" vain yhteen esimerkiksi luokkaan tai osioon. Esim. kategorinen muuttuja voi olla just mielipide jostain asiasta asteikolla 1-5, niin että 1= täysin eri mieltä ja 5= täysin samaa mieltä.

    Näin mä ainakin luulisin.

    VastaaPoista
  4. Heei!

    Pakko vielä kysyä näin viimehetkellä: tietääkö kukaan saadaanko kaikki tarvittava paperi sieltä vai pitääkö tuoda omia konsepteja? :"D

    VastaaPoista
  5. Moikka!

    Laitan tänne, ettei huku tuon uusimman postauksen kommentteihin :D

    Oon hakemassa sekä Joensuuhun, että Jyväskylään ensimmäistä kertaa.
    Kummankaan kokeessa ei tarvitse laskinta, joten tiedätkö, että mitä ihmettä siellä voidaan kysyä tilastoista? Koska helppoja ne ei varmaan ole silti, vaikka ei varsinaisesti laskea tarttekaan..

    Onko sulla siis tietoa näitten kaupunkien kokeista? Tai tietääkö joku muu?
    Tilaston kirjana on Leila Karjalaisen Tilastotieteen perusteet.

    Kiitos jos joku vastais!=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Löytyykö Jyväskylän yliopiston sivuilta vanhoja pääsykokeita? Niistä voisi saada vähän vinkkiä, millaisia tilaston tehtävät siellä ovat. Joensuun kokeesta kukaan ei varmasti tiedä mitään, koska siellä on nyt ekaa kertaa tilastoja! Anyway, Jyväskylän kokeessa tilaston tehtävät ovat kuulemani mukaan monivalintoja. Voisin veikata jotain tällaista: mitä testiä käytetään, muuttujien mitta-asteikko, hypoteesit jne. Jos laskinta ei kerran tarvita, niin kyseessä on varmaan enemmän teoreettisia tehtäviä? En ole kyllä yhtään varma, koska en ole käynyt siellä kokeessa. :) Joku muu tietää varmasti paremmin jos huomaa tämän kommentin ja kannattaa tosiaan kurkata ne vanhat pääsykokeet. :)

      Poista
    2. En löytäny Jyväskylän yliopiston sivuilta vanhoja kokeita.
      Ja Joensuun oppaassa lukee muistaakseni, että monivalintoja + yks essee, ja tuskin tilastoista esseetä sentään täytyy kirjoittaa, eli varmaan jotain saman tyylistä kun Jyväskylässä aiempina vuosina ollut, kun sama kirja käytössä. Mutta en vaan siis tosiaan löydä Jyväskylän entisiä kokeita - leikkö julkaisevat ollenkaan :/

      Poista
    3. Pöh, onpas tyhmää, ettei niitä julkaista. :/ Joensuussa on tosiaan kokeessa myös essee, ollut myös aiempina vuosina ja se on ollut psykologian/filosofian kirjasta. En myöskään itse usko, että tilastoista mitään esseetä tulisi!

      Poista
    4. Itekin oon hakemassa Jyväskylään ekaa kertaa mutta ehkä jotain osaan neuvoa kuitenkin :D vanhoja valintakokeita ei julkaista joten ei ihme ettet niitä löytänyt.

      Koko koehan on siis monivalintaa. Tilastokysymykset on pääosin eri tilastollisten termien hallintaa (tyyliin mikä on residuaali), muutamia helpohkoja laskutehtäviä voi olla. Laskimiahan ei tosiaan saa käyttää eli laskut pitäis pystyä laskee päässä joten mitään kovin vaikeita ne ei kai oo (esim. pitää laskea kahden toisensa poissulkevan tapahtuman todennäköisyys). Näitä laskutehtäviä ei kyl ymmärtääkseni oo kun ehkä muutama eli just toi käsitteiden hallinta tulee painottuu :)

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)