Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Töissä jaksaminen ja töistä palautuminen

Heippa! Olette varmaan huomanneet, että blogin suunta on muuttunut enemmän työelämän aloittamiseen ja väikkärihommiin liittyvien fiilisten käsittelyyn. Itsellä on vähän sellainen olo, että olen hieman pudonnut kärryiltä kaikkien pääsykoeuudistusten, ensisijaisuuskiintiöiden ja vastaavien myötä, että tuntuu itselle paremmalta höpötellä vastavalmistuneen fiiliksiä. Toki edelleen saa kysellä opinnoista ja hakemisesta niin blogin puolella kuin meilillä - vastaa mielelläni parhaan kykyni mukaan! 

Parin viime viikon aikana päällimmäisenä mielessä on ollut töissä jaksamiseen ja työstä palautumiseen liittyvät teemat. Syksyn pimetessä mulla on joka vuosi erityisesti marraskuussa väsymystä, energian puutetta ja sellaista vetämätöntä oloa. Yleensä tää kausi kestää marraskuun alusta siihen joulukuun puoleen väliin, jonka jälkeen alkaa helpottaa. Nyt kun on ekaa kertaa oikeissa psykologihommissa pimeään aikaan, niin täytyy kiinnittää ehkä aiempaa enemmän huomiota siihen jaksamiseen. Tehokkain lääke tän kaamosoireilun selättämiseen mulla on ulkomaanmatka. :D Kahtena aiempana vuonna oon käynyt kaverin kanssa Italiassa ja nyt reilun viikon päästä lähdetään pidennetyksi viikonlopuksi Edinburghiin. Tämä on marraskuun reissu on sellainen perinne, mistä haluan ehdottomasti pitää kiinni. Nyt myös 80 % työaika antaa kivasti mahdollisuuden lyhyille reissuille. Mulle matkustelu on aina ollut aika tärkeää jaksamisen kannalta - tammikuussa odottaa myös viikon loma Teneriffalla.Joka kuukausi ei kuitenkaan ole mahdollisuutta lähteä reissuun, niin on pitänyt miettiä myös arkisempia keinoja jaksamisen tueksi. Mitään varsinaista ongelmaa mulla ei töissä jaksamisen suhteen ole, päinvastoin. Maanantait on musta melkein viikon parhaita päiviä, kun pääsee taas töihin. Meillä on huikean huippu työporukka, keissit on mielenkiintoisia ja työskentelytapa mulle sopiva. En vois kyllä olla enempää omalla alalla. <3 Ehdoton voimavara välillä rankkojenkin keissien suhteen on työkaverit ja asioiden purkaminen porukalla. Kaikki on myös todella tsemppaavia ja antavat palautetta, kun itse on vasta ihan lähtökuopissa työuralla. Töihin on aina kiva mennä!Työasiat ei seuraa mua kotiin varsinaisesti. Välillä tulee toki mietittyä keissejä kotonakin, mutta enemmän sellaisesta "onpas kiinnostavaa" -näkökulmasta. Tapaukset ei vaivaa mua tai jää pyörimään iltaisin mieleen. Oon kokenut struktuurin tärkeänä myös tän suhteen. Mulla loppuu työt pääsääntöisesti klo 16, jonka jälkeen kävelen bussipysäkille kuunnellen musiikkia tai rikospodcastia. Kotona ilta etenee joka päivä aika samanlla kaavalla; teen välipalaa, jonka jälkeen tarvittaessa ruokaa ja valmistelen seuraavan päivän eväät. Kokkaillessa saan hyvin nollattua ajatukset ja siirryttyä kotimoodiin. Tykkään ruuanlaitosta hirveästi ja yritän pitää kotia siistinä. Loppuilta kuluu yleensä pitkälti telkkaria katsoessa (erilaisia rikosdokkareita tykkään erityisesti katsella) ja tarvittaessa joitakin järjestöhommia hoitaessa.
Ehkä sellainen asia, missä voisi petrata (ja paljon) on liikunta. Mä en juurikaan harrasta liikuntaa työmatkakävelyiden (yhteensä reilu 2km päivässä) lisäksi. Tähän pitäisi saada muutosta ja suunnitelmissa onkin tanssiharrastuksen uudelleen aktivointi tammikuussa. Edelleen myös väikkäripäivät uhkaavat valua kaiken muun tekemiseen, joten senkin suhteen pitäisi skarpata. Kavereitakin tapaan toisinaan ja melkein joka viikko on jotain kokousta tai muuta menoa iltaisin. Toisaalta mun mielestä parasta on kokkailu ja oleilu kotona. :)

Tässä kirjoittaessa tulee kyllä hyvin reflektoitua omaa elämäänsä. :D Huomaan aina juttuja, joihin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota ja ehkä asiat alkavat liikahdella taas parempaan suuntaan. Millaisia keinoja teillä on jaksamiseen ja opinnoista/töistä palautumiseen liittyen? :)


Töistä insipiroituneena ja innostuneena,
Embe

3 kommenttia:

 1. Moikka!:)
  Olisiko sinulla mitään vinkkejä monisataasivuisten+vieraskielisten psykologian tenttikirjojen lukemiseen? Olen mielestäni kovin hidas lukemaan ja kirjassa on todella paljon vaikeita termejä. Ottaisin mielelläni vastaan jonkinmoista neuvoa, esim. miten itse aikoinaan luit vaativiin kirjatentteihin.

  Terv.neuvoja kaipaava opiskelija :)

  VastaaPoista
 2. Moi!

  En löydä mistää viime vuosien pääsykoemateriaaleja. Haluaisin harjoitella tulevaa pääsykoetta varten tekemällä vanhoja pääsykokeita. Muistatko edes jonkun vuoden pääsykoemateriaaleja? Tarkoitan siis sitä materiaalia joka ilmoitetaan vasta huhtikuussa.

  Kiitos paljon!

  T. Haaveilija

  VastaaPoista
 3. Hei! Muistaako joku, mikä oli tuossa Helsingin yliopiston maisterihaussa pisterajana?

  (Anteeksi kun en nyt kommentoinut tätä postausta, ajattelin että täältä voisi tuurilla löytää jonkun maisterihaussa hakeneen...)

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)