Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Työn iloa!

Heippa ystävät! Taas on vierähtänyt tovi viime kirjoittelusta. Kesän aikana ei kuitenkaan ole Norjan reissua lukuun ottamatta tapahtunut mitään kirjoittamisen arvoista, joten olen pitänyt vähän taukoa. Kaiken kaikkiaan kesä vierähti pitkälti väikkärihommia aloitellessa. Käytännössä siis olen nyt tutustunut menetelmäkirjallisuuteen ja tehnyt tutkimussuunnitelmaa yliopistolle palkallista tohtorikoulutettavan paikkaa varten. Pientä kiirusta on tämän suhteen havaittavissa, koska täytyy saada kaksi suunnitelmaa muokattua yliopiston muottiin. Unohtamatta tietenkään paperirumbaa ja kaikkia käytännön juttuja (toinen ohjaaja, thesis committee -jäsenet, jotka voi onneksi hoitaa myöhemminkin)! On jotenkin hassua, että mun pitää tehdä kaksi hakua ja suunnitelmaa erikseen - toinen opinto-oikeutta ja toinen palkallista paikkaa varten. Toisessa pitää pistää suunnitelma osiin 500-2000 merkin pätkiin ja toisessa kirjoittaa koko homma maksimissaan kolmeen sivuun sisältäen myös rahoitus- ja opintosuunnitelmat. Tää on kuitenkin varmasti sellainen taito, mitä tulee myöhemmin tarvitsemaan. Samalla myös itselle jäsentyy ehkä paremmin, mitä mä oikeasti tulen sen väikkärin kanssa tekemään.

Norjan reissulta

Elokuun puolivälissä mulla alkoi myös ihan oikeat psykologin työt, superjännää! Teen tosiaan nyt 80 % työaikaa oikkariyksikössä ja oon äärettömän innoissani. Oli mahtavaa mennä töihin, kun oli niin paljon tuttuja naamoja ja kaikki hymyillen toivotti tervetulleeksi takaisin. Rehellisesti oli sellainen olo kuin en olis koskaan ollutkaan pois ja rutiinit palautui nopeasti mieleen. Nyt mulla on kuitenkin tarkoituksena tehdä ihan psykologin hommia, joihin koitan kovasti perehtyä. Pääsin nyt kahteen keissiin "kakkospsykologiksi" (meillä on kaikissa keisseissä kaksi psykologia, kaksi sosiaalityöntekijää ja yksi lääkäri), joten pääsen näkemään ja perehtymään siihen, mikä käytännössä on psykologin rooli näiden tutkimusten yhteydessä. Tarkoituksena olisi myös harjoitushaastatella joku työkaverin lapsi, jotten ihan kylmiltään joudu tositoimiin kun niiden aika koittaa! Nyt alkuun olen myös lukenut aika paljon mm. lainsäädönnöstä ja haastattelurungosta. Vielä täytyy palautella mieleen asioita erityisesti lasten kielen ja muistin kehityksestä.

Eka päivä psykologihommissa

Voin siis sanoa, että oon tällä hetkellä ihan mun unelmahommissa! Viime syksynä sanoin oikkarissa, että haluaisin sitten harjoittelun jälkeen tehdä sekä hommia yksikössä että väitöskirjaa. Ja nyt mä teen molempia. <3 Elämä on aika huikeeta just nyt! Pääsee kehittymään varmasti kovaa vauhtia ja saa varmuutta omaan osaamiseen. Erityisesti odotan sellaisia itsensä ylittämisen fiiliksiä, joita toivon mukaan tulee, kun haastattelut alkavat (sujumaan) ja selviän hengissä marraskuussa olevasta kolmipäiväisestä tilastokurssista Briteissä. Vaikka omalta mukavuusalueelta poistuminen jänskättää ja ahdistaa mielettömästi, niin ainakin kaikista opettavimmat ja mieleenpainuvimmat hetket ovat syntyneet just niissä tilanteissa, missä on uskaltanut potkia itseä vähän epämukavuuden puolelle.

Nyt täytyy kuitenkin palata tutkimussuunnitelman pariin, koska tällä viikolla pitää kommentoida vielä graduartikkelin manuscriptiäkin. Lisäksi tehdään graduohjaajan kanssa kimpassa toinen superkiinnostava artikkeli (siitä lisää myöhemmin) ja töissä pyydettiin heti ekana päivänä tulemaan mukaan jo kerran vertaisarvioituun artikkeliin, johon tarvitaan vähän tilastojelppiä. Jottei tulisi tylsää, niin mun ja kaverin liikennepsyka-artikkeli on nyt arvioitavana ja riittävästi on myös kaikkia järjestöhommia. Kivoja juttuja kyllä mielin määrin! Pitäisi muistaa kuitenkin myös röhnöttää vain välillä kotona ja erityisesti mennä aikaisemmin nukkumaan. :D

Työn, opiskelun ja elämän iloa kaikille!
Embe

1 kommentti:

  1. Moikka, laitoin sulle sähköpostia pari viikkoa sitten :) Mukavaa alkanutta syksyä!

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)