Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kesän ja syksyn kuvioita

Heippa ystävät! Mä olen pikkuhiljaa alkanut tulla sinuiksi valmistumisen kanssa ja Valvira on antanut mulle oikeuden toimia psykologina! Kauheasti on kyllä kaikkia käytännön asioita vielä hoidettavana; pitäisi täytellä valtakirjaa Psykologiliittoon jäsenmaksua varten, selvitellä opintotuen takaisinmaksukuvioita Kelan kanssa, ihmetellä apurahaan liittyviä vero- ja eläkekoukeroita, hakea jatko-opiskelijaksi... Ehkä kuitenkin asia kerrallaan. :D 

Tähän mennessä kesä on edennyt aikalailla suunnitelmien mukaan. Oon saanut aika hyvin luettua menetelmäkirjallisuutta väikkäriä varten. Aloitin sellaisesta lähestulkoon tiiliskivimäisestä Clinical Prediction Models -kirjasta, joka oli kyllä melkoisen sekavasti kirjoitettu (kuten ohjaaja varoittikin). Meinasi kyllä useamman (kymmentä) kertaa mennä totaalisesti hermo, kun en vain millään ymmärtänyt joitakin asioita kirjasta. Onneksi sain opuksen kahlattua läpi ja noihin ennustemalleihin liittyvät artikkelit ovat olleetkin inhimillisempiä. Tajusin myös, etten voi millään sisäistää koko menetelmää kesän aikana, vaan täytyy sitten päästä treenailemaan sitä syksymmällä ihan datan kanssa. Nyt alkaa kuitenkin olla jo vähän käsitystä siitä, mitä sen datan kanssa teoriassa pitäisi tehdä - käytäntö onkin sitten ihan toinen juttu. Tavoitteena olisi saada ohjaajan mulle antama "kivaa kesälukemista" -paketti luettua tämän viikon aikana, koska lähdetään parin kaverin kanssa viikonloppuna road tripille Etelä-Ruotsiin ja -Norjaan. :)

Jottei koko tuleva syksy olisi pelkkää datan pyörittämistä ja artikkeleihin hautautumista, niin voin ilokseni ilmoittaa, että olen saanut myös psykologin töitä! Kyseessä on viiden kuukauden 80 % sijaisuus missäpä muuallakaan kuin lasten ja nuorten oikeuspsykologian yksikössä täällä Helsingissä, missä tein viime syksynä mun orientoivan harjoittelun. En voisi olla iloisempi tuosta sijaisuudesta! Olen keväästä asti jännäillyt asiaa, kun tiesin sijaisuuden aukeavan. Ihan huikeaa palata taas sinne ihanaan työyhteisöön ja supermielenkiintoisten keissien äärelle. <3 Osa-aikaisuus sopii vielä paremmin kuin hyvin mulle, niin saan edes pikkuisen edistettyä väikkärihommaa syksylläkin. Näkisin myös, että työ oikkariyksikössä tukee väikkärin tekemistä, vaikka teemat eivät kohtaakaan. Työskentelyote siellä painottuu sellaiseen hypoteesiajatteluun ja on muutenkin lähtökohtaisesti erilaista kuin "perus" kliininen työ. Työ alkaa elokuun puolessa välissä ja oon mahdottoman täpinöissäni! 

Valmistujaisista

Ajattelin syksyllä myös ehtiä mahdollisimman paljon kaikkiin Kompleksin tapahtumiin tutustumaan uusiin fukseihin ja tapaamaan muita opiskelukavereita. :) Vähän hirvittää, että tulee yksinäinen ja ulkopuolinen olo muuten, kun Kompleksi (ja SPOL) on kuitenkin olleet niin iso osa mun elämää viimeiset vuodet ja porukka tuntuu oikeasti kuin toiselta perheeltä mulle. Voi olla vähän imelästi sanottu, mutta musta kyllä tuntuu siltä, että nää opiskelijayhteisöt ovat olleet hirmu isossa roolissa siinä, miten mun ammatti-identiteetti (ja oma identiteetti ylipäätään) on kehittynyt. Love these guys. <3

Innostunein ja inspiroitunein kesäterkeuin,
Embe

1 kommentti:

  1. Paljon onnea valmistumisesta, oikeudesta toimia psykologina ja vieläpä ihkaoikean psykologin töistä! Näin ne unelmat vain toteutuu. :) Tosi mahtavaa.

    Täällä toinen, joka odottaa elokuuta: psykologian opinnot Tampereella!! En malta odottaa opintoja, ainejärjestöjuttuja ja uusia kavereita, voisko ne opinnot jo alkaa??

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)