Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Uudet fuksit 2017

Heipsan! Tämän viikon lopussa pitäisi vihdoin ja viimein tulla tulokset pääsykokeista. Mä odotan täällä taas jännityksellä, keitä uusia psykoja on ensi syksynä pyörimässä yliopistoilla ja yhteisissä tapahtumissa. :) Kommentoikaa siis alle, miten kävi!
Uusia fukseja odottaen,
Embe

40 kommenttia:

 1. Pääsin opiskelemaan psykaa, Jyväskylään tosin! ;p

  VastaaPoista
 2. En päässyt sitten vieläkään :( Alle 40pistettä kokeesta. Tosi sääli. Toivottavasti ens vuonna olisi sellainen koe, että olisi edes jotain järkeä.

  VastaaPoista
 3. Pääsin Tampereelle :)

  VastaaPoista
 4. Niin jää minullakin haaveeksi �� Tosin pistetaulukossa, johon itse sain linkin, näkyy vain pisteet tehtävien 1 ja 2 osalta.. mitä on käynyt loppukokeen arvionnille..?!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa! Voiskohan olla niin, että tehtävät on niputettu kahteen osaan ja pisteet julkaistu vain näiden osalta? Jos nuo on lopulliset koepisteet, jäi opiskelupaikka myös mulla haaveeksi.

   Oon usein törmänny siihen, että muiden alojen opiskelijoiden on vaikea ymmärtää kuinka mieletön saavutus psykan opiskelupaikka on, joten omasta todennäköisestä pettymyksestä huolimatta ihan hurjasti onnea kaikille sisäänpäässeille!

   Poista
 5. Mun tie katkes Jyväskylän soveltuvuuskokeeseen, mut pääsin varavaihtoehtoon ihan toista alaa lukemaan. Toisaalta niin iso helpotus kahen välivuoden jälkeen, toisaalta surullista jos mun psykan opiskelupaikan tavoittelut oli sit tässä.

  Onko joku päässyt tai tietäiskö joku jonkun joka pääsi ei-ensikertalaisena sisään, siis näissä hauissa joissa ensikertalaiskiintiöt on ollu käytössä? Ihan avoimin mielin kyllä otan tuon nyt saamani paikan vastaan, ja eihän sitä tiedä jos tuo/joku muu alkais kiinnostamaan vielä enemmän kun psyka, mutta olis se silti kiva tietää et hylkäänkö psykahaaveet nyt vai kohta :)

  VastaaPoista
 6. Täällä ei-ensikertalainen pääsi sisään ensimmäiseen hakuvaihtoehtoon, Tampereelle opiskelemaan psykaa! Ihan mieletön fiilis, ei meinaa uskoa, sydän hakkaa ja kädet tärisee vieläkin. Tänä vuonna kova työ palkittiin, viime vuonna ei. Jokainen, joka on päässyt sisään on todellakin paikkansa ansainnut, mutta myös niin olisivat hurjasti opiskelleet hakijat, jotka eivät vielä tänä vuonna päässeet. Tsemppiä kaikille <3. Jokainen, joka selvisi tästä hurjasta urakasta on voittaja itsessään.

  VastaaPoista
 7. Ei onnistunut mun eka yritys nyt. Jäin Tampereelle varasijalle 28, Helsinkiin 36. (Oli siis vaan täytteenä kakkosvaihtoehtona Helsinki.) Kuitenkin positiivinen yllätys, koska matikka ei todella ollut mitenkään superhyvin hallussa ja kokeesta 48,5p. Yhteispisteissä just viimevuoden rajalla. Ehkä joku mahdollisuus ensi vuonna kun ei oo yo-kirjotuksia alla. Kyllähän se silti harmittaaa. Onnea kaikille päässeille!'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh! Mulla oli paremmat pisteet kuin sulla, ja olin Tampereella vasta jossain varasijalla 155. Mutta mä en ole ensikertalainen, joten johtuisiko siitä tuo mun sijoitus?

   Poista
  2. Varmaankin, koska mullakin oli enemmän pisteitä (57,7) ja olin Helsinkiin 76. ja Tampereelle 72. varasijalla. Ja siis olen ei-ensikertalainen.

   Poista
  3. Lähtöpisteitä löyty 112, ja toi ensikertalaisuus voi joo vaikuttaa:) Luulisin?

   Poista
 8. Sain kokeesta 57,7 ensimmäistä kertaa hakevana ja jäin maisterihaussa varasijalle 4. Pääsin kuitenkin Joensuuhun, maisterihaussa, parhailla pisteillä, joten sinne sitten. Vähän harmittaa, että jäi noin pienestä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Muistatko sinä tai joku muu, mikä oli tuossa Helsingin yliopiston maisterihaussa pisteraja?

   Poista
 9. Helsinkiin jotenkin ihmeellisesti pääsin.. en voi millään uskoa. Ensin tuli tietoon pisteet, ja omiani etsiessä itkin koska olin niin vihainen että miksi ne pitää olla niin epäselvästi siellä sivulla että katson koko ajan jonkun toisen pisteitä. No en sitten katsonutkaan väärin, ja pian Opintopolku päivittyi ja paikka varmistui.

  Ei tätä voi uskoa, niin moni mielestäni lahjakkaampi jäi ilman paikkaa. Enempää en kyllä olisi voinut töitä tehdä, joten todella tuntuu ansaitulta tämä paikka.

  VastaaPoista
 10. Täällä myös onnellinen Turkuun päässyt! Laskujeni mukaan olisin päässyt myös hkin maisterihaussa, mutta koska Turku oli ykkönen, tie vie sinne! Toivottavasti joku onnellinen pääsee siis nyt ainakin 1. varasijalta Helsinkiin. Onnea kaikille sisäänpäässeille ja tsemppiä uudelleen yrittäville!

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Osaako joku kertoa mitkä on olleet pisterajat Turun sovariin? Tai mitä te sinne päässeet saitte? :)

  VastaaPoista
 13. Vertaistukea/hyviä vinkkejä tarjolla? Hain ensimmäistä kertaa tänä vuonna, olin lukenut ilta- ja viikonloppupainotteisesti noin vuoden tilastoja. Kävin lisäksi tilastojen verkkokurssit. Olen töissä ja pienen lapsen yksinhuoltaja, joten artikkelien ilmestyttyä jäin palkattomalle vapaalle 3 viikkoa ja luin n.8h päivässä artikkeleja. Sain kokeesta 33 pistettä. Ikää on 35v ja tässä mietin, että kannattaako tätä projektia jatkaa. Ongelmana on lähinnä se, etten tiedä mitä voisin tehdä toisin. Mietin tässä kävisinkö jonkin valmennuskurssin vai unohtaisinko koko jutun :( Onko ketään samojen mietintöjen kanssa? Onko kellään hyviä vinkkejä? Onko ketään joka olisi myös ekalla hakukerralla saanut yhtä huonot pisteet mutta päässyt seuraavana tai sitä seuraavana vuonna sisään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyitkö laskemaan vanhoja valintakokeita? Siitä oli ainakin mulle eniten apua. Valmennuskurssit on tosi kalliita, mutta ainakin Valmennuskeskuksella on edullisempi itseopiskelupaketti, jossa saa 2000-luvun vanhat valintakokeet, lisätehtäviä, harjoituskokeen ja mahdollisuuden lähettää opettajalle kysymyksiä. Ainakin itse koen, että siitä oli tosi paljon hyötyä.

   Tsemppiä jatkoon!!

   Poista
  2. Kyllä mä laskin niitä vanhojan kokeita v.2012 - 2016 ja sitten ne mitkä oli siinä lisämateriaalissa. Olisi ehkä pitänyt tehdä niitä koetehtäviä enemmän. Toisaalta en kyllä päässyt kunnolla edes laskemaan kun jämähdin liiaksi siihen ekaan tehtävään. Jos yritän vielä ens vuonna, niin voisin kyllä tilata tuon paketin.

   Kiitos tosi paljon vastauksesta ja hyvää kesää :)

   Poista
  3. Tosi merkittävä syy miksi uskon ite päässeeni oli strategia, jota noudatin kokeessa. Pläräilin kokeen ensin läpi ja tein tehtävät, jotka näytti helpoilta tai avautu suht helposti, jotta sain ns. varmat pisteet kerättyä. Ihan viimesenä lähdin tekee sitä ykköstehtävää johon moni olikin sitten jumittanut. Siihen iskin kaavat ja taulukot enkä sitten ehtinyt paljon siitä laskeakaan. Tosin tässä voi olla se ongelma et joskus nimenomaan tollaset tehtävät kannattaa tehdä, mitkä on monille vaikeita..

   Tuolla tavalla sain kuitenkin sen verran hyvät pisteet että sisällä HY:ssa ollaan, joten vaikka siellä kokeessa on kuinka hyvin valmistautuneita ja oikeasti ihmisiä jotka osaavat, on toi strategia kokeessa merkittävä erotteleva tekijä, jota kannattaa etukäteen miettiä.

   Poista
  4. Äh, kirjoitin pitkän vastauksen äsken joka ehkä hävisi johonkin.

   Mutta tässä pääpointti uudelleen. Todellakin kannattaa hakea! Itse hain ekaa kertaa ollessani viimeisilläni raskaana vuonna 2015 ja silloin olin lukenut artikkelin kahteen kertaan ja tilaston kirjan kertaalleen. Olin silloin liikkeellä vähän "katsellaan" -asenteella, koska ymmärrettävästi oli vähän eri asiat mielessä. Taisin saada joitain kymmeniä pisteitä, tilastoista aika lähelle nollaa... :D Muistan miettineeni kokeen jälkeen, että minusta ei sitten kai vaan ole tähän, koska en sillä lukemisella tyyliin ymmärtänyt edes kysymyksiä.

   Äitiyslomalla tein psykan perus- ja aineopinnot avoimessa, mistä kai oli niistäkin jotain iloa. Ainakin moni aihepiiri oli edes ajatuksen tasolla jo tuttu... (Ja jos on jo aiempi tutkinto, voi hakea maisterihaussa!)

   Nyt jäin töistä pois huhtikuun alusta keskittyäkseni täysillä lukemaan pääsykokeisiin. Tilasin Psykalle iPad -sovelluksen, josta oli minulle tosi iso apu varsinkin artikkelien lukutarkkuudessa, kun huomasi, miten yksityiskohtaisia juttuja pitää osata. Tilastojen kanssakin siitä oli apua, mutta se oli kaiken kaikkiaan ehdottomasti heikompi osa-alueeni.

   Kokeessa käytin samaa taktiikkaa kuin edellinen kommentoija. Itse tosin vähän vahingossa. Olin päättänyt tehdä artikkelitehtävän ensin, ja selasinkin heti siihen vilkaisematta ekoja tehtäviä tai sen kummemmin ohjeitakaan. Näin sain heti itselleni edes pikkuisen varmemman fiiliksen, kun sitten sähkövirtatehtävän jälkeen siirryin alun eeppisiin aineistotehtäviin. Niistä en saanut mielestäni paljoakaan järkevää tehtyä, mutta rastitin kaiken minkä ehdin, eli lähinnä kaavat, p-arvot ja joitain arvattavissa olevia pikkukohtia. Ja se riitti! Kokeen jälkeen tosin pidättelin itkua jo paperia palauttaessani, koska olin aidosti ihan varma ettei vastaukseni voi riittää sisäänpääsyyn.

   Kaiken kaikkiaan aivan jäätävä panostus niin taloudellisesti kuin henkisestikin koko keväältä, mutta luojan kiitos se riitti. Hain nyt sillä asenteella, että luen vaan ihan maanisella tahdilla pari kuukautta ja sen on riitettävä. Toki epätoivo iski noin kerran päivässä, kun lasta ei saanut unille oikeaan aikaan tai lukuaika ei muuten vaan riittänyt.Päätin myös ihan aktiivisesti olla ajattelematta epäonnistumisen mahdollisuutta tai olla vertailematta itseäni muihin. Tiesin, että tarvitsen vain sen oman koulupaikkani ja siihen vain minä voin vaikuttaa.

   Ihan äärettömästi tsemppiä ensi vuoteen!

   Poista
  5. Ai niin ja piti vielä sanoa, että tietysti yksinhuoltajana lukuaikasi (ja toimeentulo) on vielä enemmän kortilla ja vaatii hirveää säätöä, mutta itse luin tuon kaksi kuukautta oikeastaan pelkästään lapsen päivähoidossaoloaikoina ja lopussa myös parina viikonloppuna, kun sain lapsen hoitoon. Eli jos vaan löytyy isovanhemmista/ystävistä tukiverkkoa niin ihan varmasti sinulla on kaikki mahdollisuudet sisäänpääsyyn jos motivaatio muuten on kohdillaan!

   Poista
  6. Voi kiitos tosi paljon:) Melkein itkin kun näitä vastauksia luin. Kyllä mä nyt oon päättänyt että haen uudestaan. Voi kunpa mäkin olisin aloittanut niistä artikkeleista! Noh, ens vuonna ainakin tiedän mistä aloitan :) Jos jotain hyvää, niin nyt on aikaa kerrata tilastoa ihan rauhassa ja panostaa sitten vaan niihin artikkeleihin silloin huhtikuussa ja tietty kertailla tilastoa.

   Paljon hyviä vinkkejä ja kannustusta :) Kiitos vielä ja ihanaa kesää. Ainiin ja aivan älyttömästi onnea opiskelupaikasta!!! <3

   Poista
  7. Tuo eka vastaaja täällä vielä hei! Oli pakko tulla vielä lisäämään, että tosiaan vanhojen valintakokeiden laskemisen lisäksi mullakin vaikutti paljon tuo koestrategia. Olin jo etukäteen päättänyt tehdä psykan tehtävät ensin, koska koin niissä olevani vahvemmilla kuin tilastossa. Ne tehtyäni tein sitten tilastoa alusta loppuun järjestyksessä, mutta heti jos tuntui, että jumitin jossain tehtävässä enkä saanut sitä aukeamaan, skippasin seuraavaan. Esim. ykköstehtävä meni mulla aika penkin alle ja sen monsterikaavatehtävän ja muutaman muunkin skippasin kokonaan, mutta sain kerättyä muista helpommista tehtävistä sen verran pisteitä, että pääsin opiskelemaan. Eli multakin vahva suositus sille, että kokeessa napsii ensin ns. varmat pisteet ja miettii sitten vasta hankalampia tehtäviä!

   Mahtavaa, että päätit hakea uudestaan! :) Näin kovan karsinnan kohdalla ei kannata ekan kerran jälkeen luovuttaa, varsinkin kun nyt saat mukavasti etumatkaa moniin muihin hakijoihin nähden. Voit aloittaa tilaston lukemisen todella hyvissä ajoin ja harkita esim. tilastotieteen opiskelua avoimessa yliopistossa, sitä Valmennuskeskuksen itseopiskelupakettia, Varjovalmennuksen ilmaista valmennuskurssia tai Pänttää-appia opiskelun avuksi.

   Ihanaa kesää ja paljon onnea uuteen yritykseen! :)

   Poista
  8. Täältä vähän vertaistukea! :) Hain myös viime keväänä ensimmäistä kertaa maisteriohjelmaan eikä opiskelupaikka vielä auennut. Mulla loppui kevään aikana aika kesken enkä ehtinyt tarpeeksi paljon laskemaan vanhoja pääsykoetehtäviä, joten tilaston osaaminen ei ollu yksinkertaisesti vaadittavalla tasolla.

   Hienoa, että olet hakemassa ensi vuonna uudestaan! Me pystytään tähän, eikö vain! ;)

   Poista
  9. Todellakin!!! :)

   Poista
 14. Pääsin ei-ensikertalaisena Helsinkiin, sain kokeesta 76,5 pistettä. Olen ihan mielettömän iloinen, että vuoden alusta alkanut aika lailla kokopäiväinen lukeminen tuotti tuloksia! Harmittaa tosin monien muiden hakijoiden puolesta, jotka olisivat myös ansainneet paikkansa. Tsemppiä kaikille, jotka hakevat uudestaan ensi vuonna!!

  VastaaPoista
 15. Pääsin Helsinkiin, ihan uskomatonta! Kokeessa tuntui etten osannut mitään, ja kun pisteet tuli niin ajattelin jääneeni ihan rajan alle, mutta niin vaan pääsin sisään koepisteillä :) en vaan millään pysty uskomaan tätä, kokeen jälkeen olin jo luopunut toivosta.

  VastaaPoista
 16. Helsinkiin pääsin yhteispisteillä! Olisin halunnut opiskella kognitiotiedettä, mutta kun eivät tänä vuonna sinne uusia opiskelijoita ottaneet oli psykologia seuraava vaihtoehto, en halunnut jäädä välivuotta viettämään mahdollisten ensivuonna avautuvien kognitiotieteen pääaineen paikkojen toivossa.

  VastaaPoista
 17. Onks joku hyväksytyistä saanu jo sitä paksua kirjekuorta? Mulle ei oo tullu ja vähän pelottaa että entä jos onki tapahtunu joku virhe enkä oikeesti päässy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo minäkään saanut vielä.

   Poista
  2. En mäkään ole vielä saanut. Eiköhän se tässä parin viikon sisällä tule ja jossei tule, voi varmaan yliopistolle laittaa viestiä.

   Poista
  3. Huh pelkäsin jo, että oon ainut, jolle ei oo tullut!

   Poista
  4. Ainakaan Helsingissä sitä paksua kirjettä ei ehkä lähetetä ollenkaan, jos nyt tätä oikein tulkitsen: https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/orientaatio-ja-tuutorointi-ltdk

   "Lääketieteellinen tiedekunta ei lähetä uusille opiskelijoille paperisia kirjeitä, vaan kaiken tarvittavan tiedon löydät tältä sivulta."

   Poista
 18. Näin mielenkiinnosta ei-ensikertalaisena, mikä oli pisteraja ensikertalaisille Tampereelle/Helsinkiin? Itselle Tampereelle 73.6 ja 163.7, Helsinkiin 71.3 ja 172.6. Mielenkiintoista kuinka Helsinkiin olisi päässyt (olisin) matalemmilla pisteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaisi tää sama!

   Ihmettelikö kukaan muu muuten sitä, että tänä vuonna kokeen maksimiraakapisteet eivät olleetkaan 100 vaan lähemmäs 150, jos oikein ymmärsin? Eli kun paras hakija sai 100 pistettä, niin hän sai vain 2/3 kokeesta oikein, ja sisäänpääsyyn riitti se, että sai vähän alle puolet oikein. Aika vaikea koe tänä vuonna!

   Poista
  2. Mielestäni myös aiempina vuosina maksimiraakapisteet on olleet yli 100 ja tämän takia skaalaus. Eihän kukaan kokeessa ollut voikaan uskoa kenenkään ehtivän saamaan lähellekään kaikkea oikein. Tuntuu vaan niin epävarmalta siinä kokeen yhteydessä kun ei ole mitään tietoa miten pisteet jakautuu/painottuu.

   Poista
  3. Mistä olette löytänyt nuo maksimiraakapisteet?

   Poista
  4. Vanhoissa valintakokeissa kerrotaan myös pisteytys ja ne raakapisteet voi sieltä laskea yhteen.

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)